FUIK fejret ved kæmpe 50 års jubilæumsfest

FARSØ: Det var en historisk fejring, der i dag fandt sted i Dronning Ingrid Hallerne, nemlig 50 året for sammenlægningen af fodboldklubberne i Farsø og Ullits.

A.J. Skriver, der selv har været en del af klubben siden dens start i 1973, fortalte historien. 

Anders J. Skriver fortalte historien om FUIK. En historie som ikke kunne fortælles kort, men som meget levende blev fortalt lige fra hukommelsen, og som vækkede minder hos de fremmødte til receptionen.

Der var ikke langt fra tanke til handling, da man i efteråret 1973 besluttede at lægge fodbolden i Farsø og Ullits sammen i en klub. Farsø IK’s formand, frisørmester Hans Jørn Marcussen indledte de første møder med Ullits i oktober måneder 1973.  Den stiftende generalforsamling fandt sted den 15. november 1973, hvor han selv gik af som formand og overlod roret til lærer Knud Erik Christensen.

Knud Erik Christensen og flere af de øvrige bestyrelsesmedlemmer fra dengang var også med til fejringen i lørdags, hvor dagen lagde ud med en reception.

Nuværende formand for FUIK glædede sig over det store fremmøde til jubilæumsfejringen.

Nuværende formand Magnus Bojer bød velkommen: – Dejligt at se så mange mennesker, der har interesse i vores allesammens fantastiske fodboldklub. Nogle af jer har stadig kontakt til og kommer jævnligt i klubben, andre af jer er kommet fordi FUIK på et tidspunkt i livet har fyldt meget. Jeg glæder mig over at se og høre, hvordan folk som er flyttet fra byen, til stadighed følger klubben. Mange ting foregår anderledes eller ser anderledes ud end da nogle af jer selv havde jeres gang i klubben. Men fællesskabet er stadig en af de vigtigste drivkræfter vi har.               

Jeg vil gerne rette en stor tak til jubilæumsudvalget for et godt samarbejde. Uden jeres arbejde og ihærdighed for at nå vidt og bredt ud, så havde det ikke været muligt at samle så mange mennesker i dag.   

Størstedelen af FUIK’s første bestyrelse: Mogens Kjærulf, Verner Lynglund, Ernst Rieks, Erik Kvist og Per Just Sørensen.

Til receptionen om eftermiddagen var ca. 100 personer mødt op. Aftenfesten havde lidt over 170 deltagere.

En stor del af FUIK’s formænd gennem tiderne: Jens Røschman, Anders J. Skriver, Knud Erik Christensen, Magnus Bojer, Niels Krebs Hansen, Jørn Dyrberg Pedersen og Kim Nyby.

Ud over en gennemgang af klubbens mange succeser, så var der også uddeling af hele 3 æresmedlemskaber.  Dagens første æresmedlemskab gik til en tydeligt berørt Kim Nyby, der det meste af sit liv har haft sin gang i klubben, heraf hele 26 år i bestyrelsen og 19 år som formand.  Til aftenfesten fulgte yderligere to æresmedlemskaber til henholdsvis Ernst Rieks og Jens Røschmann.  Personer der også har lagt rigtig mange frivillige timer i klubben.

LÆS OGSÅ: FUIK har udnævnt tre nye æresmedlemmer

Jens Røschmann, der i dag er formand for FUIK’s Venner, havde ud over en tale også en check med, men han måtte konstatere at kasseren ikke havde været præcis nok med beløbet på checken, så han tilføjede hurtigt et 1-tal, således af jubilæumsgaven fra venneklubben udgjorde hele kr. 150.000 til ungdomsarbejdet i FUIK.

FUIK’s Venner kom med en check på 50.000 kr., men Jens Røschmann fik i forbindelse med overrækkelsen rettet på tallene, så der stod 150.000 kr.

Også mange af de fremmødte gæster til jubilæumsreceptionen havde gaver med, alt fra fodbolde, og billeder til donationer på mange tusinde kroner.

Et par af de sjove tegninger, som Per Just Sørensen lavede til afslutningsfesterne i Farsø IK og senere FUIK. Plakaterne var en gave til klubben fra FUIK’s første formand Knud Erik Christensen.

Ud over taler med FUIK historie var der også mulighed for at kigge på plancher der fortalte om FUIK’s nu foreløbige 50 årige historie.  Men der blev også udvekslet gode fodboldminder ved bordene til receptionen. Til aftenfesten fik såvel nye som gamle FUIK’ere skrålet med på klubsangene. Aftenfesten varede til langt ud på natten.       

/cf              

LÆS OGSÅ:
FUIK har udnævnt tre nye æresmedlemmer
Mere end 170 samles til jubilæumsfest i FUIK
FUIK gør klar til jubilæumsfest

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: