Det er desværre ikke første gang

FARSØ: Støtteforeningen til Vesthimmerlands sygehus i Farsø har kæmpet meget for opretholdelsen af skadestue og lægevagt på Farsø Sygehus.

Den aktuelle situation taget i betragtning med lægemangel, så har Støtteforeningen i en periode accepteret en status til Skadeklinik, men ikke at færre henvises.  Tværtimod, skadeklinikken har åben alle dage fra 8-22.       

Her er Lars Andresen, formand for Støtteforeningen for Vesthimmerlands sygehus i Farsø, kommentar til Lone Højfeldt Andersons læserbrev. 

LÆS LÆSERBREVET HER

-Det er desværre ikke første gang vi hører om tilsvarende oplevelser, som Lone beskriver i hendes læserbrev.

Skadeklinikken på Farsø Sygehus, fik udvidet åbningstid den 1. september 2021. Det er frustrerende, at der efter 1 år, stadig er vagtlæger der ikke ved at vi rent faktisk har en skadeklinik på Farsø Sygehus, og at den har åben hver dag fra kl. 8-22.

Man skulle ellers tro, at det i vores moderne tidsalder kunne lade sig gøre at sprede information lynhurtigt, og samle vigtig viden og oplysninger let tilgængeligt på diverse sharepoints, teamsites, hjemmesider etc. Det vil jo være let og enkelt for de skiftende vagtlæger, at finde deres vigtige informationer, om bl.a. skadestuer- og klinikker i Region Nordjylland samt deres åbningstider online, og kun få klik væk på computeren.

Det er Praktiserende Lægers Organisation (PLO) der har ansvaret for at drive vagtlægeordningen i Region Nordjylland, og vi vil kraftigt opfordre PLO til at sikre, at deres medlemmer har adgang til den fornødne opdaterede viden, samt at vagtlægerne sætter sig ind i denne viden.

Det er vores opfattelse, at det drejer sig om at enkelte vagtlæger simpelthen ikke er opdateret. Det må være PLO’s ansvar at tilsikre dette, kraftig opfordret af udvalget for “Det nære sundhedsvæsen” i Region Nordjylland.

LÆS OGSÅ REGION NORDJYLLANDS og PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATIONS SVAR HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: