Er det hemmeligt at der er skadeklinik i Farsø?

Lone Højfeldt Anderson, Aars

Lone Højfeldt Anderson, Aars

LÆSERBREV: Gemmer Farsø på en af Nordjyllands store hemmeligheder på niveau med bunkeren i Rold Skov ?. Eller ønsker Region Nordjylland kun at centralisere lægevagten og skadestue et sted, frem for at opretholde funktionerne på de mindre sygehuse?

To gange indenfor det sidste halve år, har vi haft brug for at blive tilset med en skadet fod. Den første gang var mellem jul og nytår. Vi kontaktede vagtlægen, som ville sende os til Aalborg. Vi spurgte ind til, om det var en mulighed at komme til Farsø, som kun ligger 10 minutters kørsel væk fra vores bopæl. Vagtlægen var meget uvidende om, hvorvidt der eksisterede en skadeklinik i Farsø. Svaret til os blev, at vi selv måtte prøve at kontakte dem, for at spørge om der var åbent. Det var der, og vi kunne komme med det samme. Man tør næsten ikke gætte på hvor mange timers ventetid, der blev sparet på ikke at komme til en overfyldt vagtlæge i Aalborg.

Set i lyset af at Regionsrådsformanden udtaler, at man ikke kan skaffe flere ressourcer i forbindelse med Michael Hille Olsens lange ventetid på Aalborg Sygehus, som omtalt i TV2Nord den 15.august. 2022, kunne man så udnytte de ressourcer, man allerede har?

Man kunne jo formode, at patienten gerne ville køre til Farsø Sygehus, hvis udsigten var ingen ventetid?

I lørdags havde vi endnu engang brug for at få kigget på en fod. Efter 1,5 times ventetid i køen til vagtlægen fik vi besked på, at vi kunne køre til Aalborg eller Hobro. Den pågældende læge mente nemlig at skadeklinikken i Farsø havde haft lukket i flere år. Min mand forklarede ham, at der stadig var åbent, men det ville lægen ikke høre tale om. Til gengæld var han særdeles oplyst om, hvor lang ventetid der var de to andre stedet, nærmest så man skulle få den tro, at han ved hjælp af noget it-system har mulighed for at få den slags informationer.

Hvordan kan man i et samfund med tusindvis af forskellige it-løsninger, ikke kunne vise vagtlægerne ventetiden på Skadeklinikken i Farsø? Ønsker Region Nordjylland slet ikke at sidestille Sygehus Farsø med de øvrige hospitaler, siden ventetiden ikke fremgår på vagtlægernes it-skærme?

En læge på Skadeklinikken i Farsø fortalte, at vagtlægerne er informeret om dens eksistens. Men hvorfor bliver der så ikke sendt patienter den vej?

Vi lever i et meget oplyst samfund, derfor undrer det os meget, at lægevagterne ikke er informerede om skadeklinikken. Ønsker de den bare lukket, så alt kan centraliseres i Aalborg?

Lone Højfeldt Anderson
Aars

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: