TREND: Syv sommerhusejere i Trend er løbet ind i et problem fordi de har beklædt deres sommerhuse med hardieplank eller andet facademateriale i komposit/fibercement, som er i strid med lokalplanen for sommerhusområdet, der stammer fra 2002.
De har derfor skrevet til Byrådet med ønsket om at få udarbejdet et lovliggørende tillæg til lokalplanen, da de mener lokalplanen fra 2002 er forældet hvad angår byggematerialer.
Det er Teknik- og Miljøudvalget, som har fået sagen på sit bord, dog ikke umiddelbart indstillet på.
-Som udgangspunkt skal man overholde lokalplanen, og ikke tro at man kan få tilgivelse for ikke overholde den, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Allan Ritter Andersen.
Derfor er også to sommerhusejere i området, som efter at have fået afslag på dispensation, blevet bevidste om deres fejl, og har skiftet facadebeklædningen tilbage til træ. Det har været forbundet med en ekstra udgifter.
Derfor har kommunen udsendt et brev om partshøring vedr. håndhævelse af facademateriale. Det har selvfølgelig bevirket høringssvar fra de 7 sommerhusejere, ligesom der er lavet en underskriftsindsamling med 335 underskrifter.
Allan Ritter Andersen fortæller at sagen senest blev politisk behandlet i 2022, hvor en konkret adresse fik afslag på lovliggørende dispensation fra lokalplanplanens til anvendelse af hardieplank eller andet facademateriale i komposit/fibercementplanker. Ejer klagede over afgørelsen til planklagenævnet. Planklagenævnet gav ikke medhold i klagen.
Det var i den forbindelse, at kommunen blev gjort opmærksom på at yderligere 8-9 andre ejendomme i lokalplanområdet også havde facadebeklædning med kompositmateriale i strid med lokalplanen.
-Så da vi fik kendskab til sagerne var vi forpligtede til at følge op, siger Allan Ritter Andersen.
Som før nævnt, har to sommerhusejere i mellemtiden lovliggjort deres sommerhuse ved at ændre facadebeklædningen. Det seneste i juni 2024.
Teknik- og Miljøudvalget har derfor besluttet, at man følger lokalplanen fra 2002.
Allan Ritter Andersen fortæller, at sommerhusforeningen i Trend naturligvis er velkommen til at henvende sig kommunen, hvis man vil have lokalplanen for de ca. 550 huse ændret.
De 335 underskrifter kommunen har modtaget er ikke fyldestgørende nok til at sætte noget i værk, da det ikke fremgår hvilken rolle de har i forhold til området (ejer, bruger, gæst mv.).
/cf