Snart starter arbejdet med en ny byudviklingsplan for Farsø

FARSØ: I slutningen af denne måned forventes det at arbejdet med en ny byudviklingsplan for Farsø starter op.

Seneste udviklingsplan er fra 2012
Den nuværende udviklingsplan for Farsø er fra 2012 og glædeligvis er de beskrevne indsatsområder blevet gennemført. Det er derfor nu tiden at få udarbejdet en ny – gældende for de kommende 10 år.

Derudover er der bevilliget midler i en størrelsesorden på 3 mio. kr. til områdefornyelse i Farsø, hvilket er et godt opstartsbeløb til at indtænke projekter på både kort og lang sigt.

Rådgiver er valgt
Inden sommerferien var en gruppe borgere i Farsø inviteret med til at vælge rådgiver til det kommende arbejde med udviklingsplanen og en områdefornyelse for Farsø.

Vesthimmerlands Kommune havde inviteret tre rådgivere til at give et bud på opgaven, hvoraf to valgte at give et bud. Begge firmaer fik mulighed for at komme og præsentere sig selv og sin tilgang til opgaven, og gruppen af borgere valgte efterfølgende at arbejde videre med firmaet Labland.

Det bliver Udviklingsafdelingen i Vesthimmerlands Kommune der bliver kommunal projektleder for udarbejdelse af udviklingsplanen og byfornyelsesprogrammet sammen med Labland.

Arbejdet vil blive organiseret med en kommunal styregruppe, et udviklingsråd med borgere fra Farsø, lokale arbejdsgrupper med borgere fra Farsø, Byrådet som beslutningstagere og kommunale fagpersoner tilknyttet.

Bred inddragelse af borgere i Farsø
Processen kommer til at foregå med en bred inddragelse af borgere i Farsø, hvor alle vil have mulighed for at bidrage til planerne.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: