Fysioterapeuter overtager genoptræning

VESTHIMMERLAND: Fra den 1. januar lagde Vesthimmerlands Kommune flere af sine hidtidige genoptræningsopgaver over til de private fysioterapeuter i Vesthimmerland.

Baggrunden er at et flertal i Byrådet for ca. et år siden besluttede, at de knap 11 % af den kommunale genoptræning udliciteret til private fysioterapeuter, skulle forhøjes til 30 %.  

Det betyder, at omkring 400 kommunale genoptræningsplaner her fra den 1. januar er blevet omplaceret til de private fysioterapeuter. Det drejer sig om vesthimmerlandske borgere der skal igennem et genoptræningsforløb efter operation eller har problemer med  skulder, korsbånd og menisk eller har en diskusprolaps. Opgaver som hidtil har været klaret af de kommunale fysioterapeuter.
 

Der er også penge at spare for kommunen ved at lægge opgaverne ud i privat regi. De fire private fysioterapiklinikker i Farsø, Aars, Aalestrup og Løgstør dannede nemlig for år tilbage interessentselskabet Sundhed Vesthimmerland. Sundhed Vesthimmerland bød sidste år ind på opgaven og kan gøre det 12% billigere end den kommunale fysioterapi.  

Omlægningen betyder at kommunen drosler ned på sin egen fysioterapi-afdeling til tre stillinger.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: