Nytårspris til Torsdagstræf i Strandby

FARSØ: Torsdagstræf i Strandby blev fredag aften modtager af Nytårsprisen 2023 forud for årets nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne, arrangeret af Vesthimmerlands Kulturråd.

Siden 2007 er Nytårsprisen hvert år blevet uddelt til personer eller foreninger på egnen, som har gjort sig bemærket kulturelt i Farsø-området.

Det var formand for adhoc gruppen for Nytårskoncerten i Farsø, Karen Pedersen, som stod for motivationen for tildelingen af prisen. Hun sagde:

-I 1992, altså for 30 år siden, da der kom en ny hal i Strandby, var der basis for at der startede en ny aktivitet ud over fodbold, håndbold og badminton. Det blev en aktivitet for den ældre generation – bevægelse og socialt samvær.

Det blev en svær opstart. For dem der i forvejen var aktive i Strandby tog til Farsø – og der blev de!. Men de der var med til at starte op i Strandby gav ikke sådan op. På et tidspunkt var medlemstallet helt nede på 7, men nu er det oppe på over 30. Nu kører folk så den modsatte vej, fra Farsø til Strandby.

Og hvad foretager de sig så ?.

Efter endt opvarmning af led og muskler, som vi ældre nu en gang skal, så spilles der en gang boccia. Derefter trækkes der indenfor i hallens cafeteria til en gang kaffe og sange efter eget sanghæfte.

Der spilles en del dart, kort og ellers bliver verdenssituationen vendt.

Ind i imellem tager de ud og ser lidt på verden udenfor. Keramiker Askel Krog er blevet besøgt, TV2 Nord i Aabybro, Renovest i Oudrup o.s.v. og o.s.v..

Nu står de også for bankospil i Strandby Hallen. Det sidste nye hedder ”Strandby Motion og Fællesskab” i dagtimerne. Jo, der er nok at tage sig til i Strandby for pensionisterne, lød

Så årets Nytårspris modtager er: Torsdagstræf i Strandby.

Præmien var et diplom, blomster og et beløb på kr. 2.500,-

Ellen Nielsen takkede for prisen på Torsdagstræf i Strandby’s vegne: Hun sagde: 

Tak for den flotte hæder. Det var en dejlig overraskelse, da du Karen Pedersen til vores julefrokost besøgte os og fortalte at Torsdagstræf var kandidat til Nytårsprisen. Det gav jo anledning til en skål mere!. Klubben har jo eksisteret i godt 30 år og vi har medlemmer – i hvert fald mindst to, der har været med hele vejen. Lige nu er vi 32 medlemmer, så der er plads til flere, så I skal være velkomne torsdag kl. 14.00  i Strandby Hallen, lød opfordringen fra Ellen Nielsen.        

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: