Netværkscaféen er for dig der har brug for at møde andre

FARSØ: Måske du har set skiltet Netværkscafé i vinduet på Rutebilstationen på Lassensvej i Farsø, og har spekuleret over hvad stedet egentlig tilbyder.

Netværkscafeen holder til i lokalerne der senest har været pizzaria, men huset tilbyder -som busterminal, også ventesal for buspassagerer og pauserum for buschaufførerne.

Lad os slå fast med det samme, at netværkscafeen ikke har noget med et gamingsted for unge at gøre!.

Kommer for at blive en del af et socialt fællesskab
Netværkscafeen er et tilbud under Vesthimmerlands Kommunes Mestringscenter Kimbrerparken i Aars som startede i 2019. Der findes tilsvarende netværkscafeer i Løgstør og Aalestrup.

Som ordet bogstavligt siger, kommer man for at skabe relationer, blive en del af et socialt fællesskab og få hjælp hvis man har brug for det.

Bekæmpe ufrivillig ensomhed
Netværkskoordinator for Netværkscafeerne, Stine Marie Kirch Jakobsen, der er uddannet sociolog, fortæller at netværkscafeernes hovedformål er at bekæmpe ufrivillig ensomhed, men også som en form for menneskelig medicin for personer der har brug for at komme hjemmefra eller som har udfordringer i livet, som f.eks. en diagnose.   

Men Netværkscafeen er også for dem, som har brug for lidt hjælp med it eller smartphone på brugerniveau samt andre ting som volder besvær i dagligdagen.

Netværkscaféerne er et gratis og et uvisiteret tilbud for alle over 18 år, og der vil altid være kaffe på kanden og tid til en god snak.

Dette er oversigten over aktiviteter som brugerne af Netværkscafeen i Farsø ønsker at samles om.

Snak og aktiviteter sammen
I netværkscaféerne kan man møde ligestillede, udvide sit personlige netværk, spille et spil, strikke eller hækle i selskab med andre, deltage i motion eller den daglige gåtur, selv bidrage med aktiviteter eller andre initiativer. Det er brugerne, der sætter dagsordenen

Åben fire dage om ugen
I Netværkscafeen i Farsø, der har åbent mandag til torsdag, kan man møde værter og kompetente medarbejdere, som står klar til at tage en støttende snak. Man kan også blive tilknyttet en mestringsvejleder

I Aars holder Netværkscafeen til i Kimbrerparken, i Aalestrup på Knabergården og i Løgstør i Byens Hus. I Farsø holdt netværkscafeen til på Farsø Bibliotek, da den startede 1. december 2022, indtil man rykkede til de mere egnede lokaler på Lassensvej i marts 2023.

Alarmerende tal for ensomhed
Tal fra 2021 viser, at i Nordjylland har hele 12,1 % borgere tegn på ensomhed. Tal fra Vesthimmerland viser at andelen af ensomme gik fra 7,3 % til 11,6% i 2021. Altså en stigende procent som initiativet med Netværkscafeernes dannelse i 2022, har til formål at nedbringe.

Netværkscafeen i Aars er den mest besøgte med 700 besøg om måneden. I Farsø siger antallet af besøg ca. 100 om måneden, mens Løgstør har 140 og Aalestrup 100.

– Ensomhed er med til at bidrage til en forringet livskvalitet, og vi ved, at meningsfulde fællesskaber er med til at modvirke ensomhed, og derfor er de her netværkscafeer en god ide, siger netværkskoordinator Stine Marie Kirch Jakobsen

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: