Legeplads indviet af glade børn og borgere – FOTOS

HVALPSUND: Mange børn har i den seneste tid fulgt tilblivelsen af den nye legeplads og bevægelsespark i Hvalpsund.

Flere børn og deres familier har da også smug-prøvet de nye aktiviteter i den seneste tid, men sidste onsdag blev det officielt – med en indvielse.

Blev et tilløbsstykke
Selvom indvielsen fandt sted torsdag formiddag blev den en tilløbsstykke. Børn fra Ullits Skole og LBO – i grønne t-shirts hoppede af spænding foran den røde snor der skulle klippes inden der kun leges løs. Desuden var mange af byens borgere mødt frem til indvielsen. Det samme var 8 beboere og personale fra Friplejehjemmet Hesselvang, der også ville være med til indvielsen af det skønne område med masser af børn. Også involverede medarbejdere fra Vesthimmerlands Kommune var mødt frem.      

Huxi og Mille fra Ullits Skole og LBO fik sammen med Jan Jensen fra borgerforeningen lov til at klippe den røde snor til legepladsen.

Vi er en glad borgerforening
Det var Per Sørensen fra Hvalpsund Borgerforening, som også har været en del af arbejdsgruppen for bevægelsesparken, der holdt indvielsestalen.  

-Vi er en glad borgerforening der står her i dag. Legepladsen er klar til indvielse.

Har arbejdet i området siden 2009
I 2009 satte vi os et ambitiøst mål. Vi ville i prioriteret rækkefølge gerne have en ny legeplads, en multibane, en renoveret ophalerplads, et madpakkehus og i det hele taget gerne have gjort dette område mere attraktivt.

Har selv skaftet pengene – med det kneb med de sidste
Vi var ved at gå bagover, da vi fik sat priser på disse projekter, men den indsamling vi satte i gang via fonde, private investorer og pengeinstitutter gjorde, at vi løbet af halvandet år kom i mål med to ting.

Den gamle legeplads, som nogle driftige mennesker for mange år siden havde sat op blev revet ned, og så fik vi en ny legeplads og multibane op at stå. Men i dag må vi også erkende at det er langt sværere at få fondsstøtte til legepladser. Så da vi for tre år siden besluttede, at vi gerne ville udvide legepladsen, så valgte vi at kalde det en bevægelsespark fordi det var lidt mere oppe i tiden og det klingede lidt bedre hos fondene.
Og kigger vi på de ting vi har her i dag så er det en bevægelsespark vi har fået. Det er en der giver de små børn og lidt ældre børn god mulighed for at udfolde sig.

Endte med at blive en del af områdefornyelsen
I vores bestræbelser på at finde penge til vores nye legeplads/bevægelsespark så mødte vi også stor velvilje fra Vesthimmerlands Kommune. Men vi måtte også indrømme at det var svært at skaffe de sidste midler. Men i mellemtiden havde vi søgt om områdefornyelse og da den gik igennem, så vi naturligvis en mulighed for at få afsluttet dette projekt. Vi førte de midler vi havde samlet sammen over i områdefornyelsen og de indgik så i den pulje der skulle bruges her på legepladsen.

Så var der fri leg

En plads til glæde for rigtig mange børn hver dag
Nu er det endelig en realitet. Vi har fået plads der er til glæde for rigtig mange børn hver eneste dag. Der er altid børn på pladsen både i weekender og til hverdag. Der kommer tit en bus ind i byen fyldt med glade børn der skal på legepladsen. Der er alle de faciliteter de kan ønske sig. Der er madpakkehuset, vi har toiletter, vi har mulighed for at man kan komme ned at krabbefiske, man kan selvfølgelig også købe is og pølser.

Skaber liv i byen og indtjening til de forretnngsdrivende
Jeg har sagt det før – og gentager det gerne igen. Legepladsen og de øvrige faciliteter i Hvalpsund skaber liv i byen, de giver indtjening til vore restauranter og vores butikker. Og jeg er også sikker på at det på sigt skaber bosætning og turisme til glæde for hele byen. Har man haft nogle gode oplevelser i området, kommer man igen og igen, måske som turist, som kommende sommerhusejer eller måske endda som tilflytter.

Børnene havde som tak for den nye legeplads en gave med, nemlig disse flotte malerier som vil blive opsat i madpakkehuset. De blev overrakt til Jan Jensen, Per Sørensen og Ole Randrup fra Borgerforeningen, som var tydeligt blev meget glade for gaven.

Stor tak til projektleder Anja Dalum
Fra arbejdsgruppen bag legepladsen og fra borgerforeningens side er der to personer vi er nødt til at fremhæve i forbindelse med dette projekt. Den ene er Anja Dalum fra Vesthimmerlands Kommune, som vi har fornøjelsen af at have som projektleder. Du er helt fantastisk og vi synes at vi har haft et forbilledlig samarbejde, hvor der er fundet løsninger i fællesskab. Du har spillet ind med så meget erfaring, ideer og engagement. Du har sågar gået hernede på dine fridage og har hjulpet Jan med at lægge fliser – og så har du også lige været ovre at hente noget beton, da vi manglede det. Ikke mindst har du sørget for fremdrift i denne gruppe. Og vi synes faktisk det er imponerende hvor hurtigt vi er kommet i mål. Og det skyldes helt klart din indsats.

Du har også været legepladsinspektør og vi har naturligvis syntes, at det var træls, når du ville pille noget ned der ikke var helt sikkert, men der stod du fast!. På vores seneste møde, der aftalte vi, at når sommerferien er ovre, så skal vi i gang med at udvikle legepladsen igen, og se hvad det næste skridt kan være. Vi har faktisk nogle rigtig gode ideer til hvad det kan være – også nogle ideer til hvor vi kan søge nogle midler. Jeg er sikker på, at det skal vi nok komme i mål med også. Vi glæder os til at komme i gang.

To personer har ydet en ekstraordinær indsats for legepladsen, nemlig Anja Dalum, projektleder fra Vesthimmerlands Kommune og Jan Jensen, der som frivillig har lagt fliserne på legepladsen. De fik begge en gave fra borgerforeningen, som blev overrakt af borgerforeningens formand Ole Randrup.

Jan Jensen har lagt de 36 tons fliser
Den anden vi skal fremhæve det er Jan Jensen. Ham kender I sikkert og han er med i borgerforeningens bestyrelse. Han har gået hernede, nærmest nat og dag, for at lægge fliser. Uden Jans frivillige arbejdskraft, ville det ikke have lykkedes at få økonomien til at hænge sammen i dette projekt. Vi manglede penge til at få lavet stierne rundt. Vi fandt pengene til fliserne, men nedlægningen var der ikke rigtig penge til. Det job påtog Jan sig og han har gået her i flere uger. Der er nedlagt ca. 36 tons fliser.

Forbilledlig samarbejde med kommunen
Vi vil også takke Vesthimmerlands Kommune for at bevillige midler til områdefornyelsen i Hvalpsund og dermed gjort dette muligt. Vi synes det var en god beslutning, da man satte flere projektledere på, for det har virkelig givet et engagement i byen. Og jeg tror alle synes, at der sker en hel masse i Hvalpsund. Der er rigtig mange mennesker involveret i de forskellige grupper og der ydes en kæmpe arbejdsindsats hele vejen rundt. Vi har oplevet en god og konstruktiv dialog og stor synlighed fra alle projektledernes side. Jeg tror det er godt vi har haft et fælles projekt og vi har lært hinanden at kende. Det lover i hvert fald godt for det fremtidige samarbejde både med kommunen og de mennesker der har været involveret. For vi er ikke færdige med at udvikle Hvalpsund endnu.

Efter talen klippede Jan Jensen den røde snor sammen med Huxi og Mille fra Ullits LBO.
Der var herefter fri leg til børnene, ligesom et hold børn fra Thise Friskole havde taget Færgen Mary over for at afprøve den nye legeplads.

Også beboere fra Friplejehjemmet Hesselvang var mødt frem til indvielsen

Til at give energi, var der kagemand, saft og kaffe til de fremmødte ved indvielsen.     

Udvidelsen af legepladsen til en bevægelsespark har kostet kr. 863.000.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: