Kulturugeåbning i Farsø blev et tilløbsstykke – FOTOS

FARSØ: Her til eftermiddag fandt den officielle åbning af Vesthimmerlands Kulturuge sted hos Farsø virksomheden Versalift. 

De mange gæster blev taget imod på den røde løber af produktionschef Preben Kristensen og direktionsassistent Anita Maj Klitgaard fra Versalift.

Og åbningen blev et tilløbsstykke. Et stykke over 300 borgere indfandt sig i en af Versalifts montagehaller. Selvom Versalift med 180 ansatte er en af Farsøs større virksomheder, så havde de fleste fremmødte ikke før set virksomheden indefra. De blev således også imponeret over, at Farsø virksomheden p.t. leverer 1200 lifte og 350 bilopbygninger til det europæiske marked om året.  Det kunne administrerende direktør Martin Lybæk Christiansen bl.a. fortælle i sin tale.

Administrerende direktør Martin Lybæk Christiansen

Uddrag af tale v. Versalifts administrerende direktør, Martin Lybæk Christiansen:
Det er en glæde, at vi kan støtte op om disse initiativer der styrker samhørigheden og sammenholdet i virksomheden og det lokalsamfund som vi er en del af. Vi tager også et socialt ansvar når vi ansætter medarbejdere med en løsere tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi har ganske mange skånejobbere og fleksjobbere. Og vi prioriterer i den grad at få lærlinge og give dem en god start på arbejdslivet i trygge rammer.
Vi ønsker at drive virksomhed i Farsø i mange år fremover og derfor tager vi også ansvar for at kunne tilbyde nogle gode jobs i en by som Farsø.   Vi er ca. 180 medarbejdere, hvoraf mange af os er nogle bonderøve af Guds nåde. Men vi formår faktisk at udvikle, producere og sælge 1200 lifte og 350 bilopbygninger om året, hvoraf 95 % eksporteres til udlandet. Alt er funderet på stolthed og godt håndværk.         

For den officielle åbning af Kulturugen stod formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Per Nyborg.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Per Nyborg

Han lagde især mærke til Farsøs store fejring af 150-året for bysbarnet Johs. V. Jensen, som i den grad også prægede montagehallen med bagtæppe og plancher, som medarrangør af åbningen hos Versalift, Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet naturligvis stod for.

Også Per Nyborg var begejstret for det store fremmøde og interessen for kobling af kultur og erhvervsliv. Der lød derfor en stor tak for samarbejdet til Versalift og Johs. V. Jensen Museet og den arbejdsgruppe og de mange frivillige der havde tilrettelagt åbningsarrangementet.    

Uddrag af tale v. formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Per Nyborg:
At vi mødes i andre omgivelser. Det er det Kulturugen kan. Det at vi står sammen og samarbejder på tværs. Det giver os nye oplevelser og ofte oplevelser vi ellers ikke ville have haft. Min mulighed for at komme ind og se Versalift, hvis det ikke havde været for i dag havde været ikke-eksisterende, hvis vi ikke havde haft Kulturugen.

Resultatet af i dag skyldes at rigtig mange har ydet en kæmpe indsats til dette åbningsarrangement. Der har været en lokal arbejdsgruppe i Farsø, der siden efteråret har arbejdet med dette åbningsarrangement på Verslift. De har udvalgt kunstnerne, fundet samarbejdspartnere og så har de ikke mindst fortalt vidt og bredt om dette arrangement. Jeg synes det er helt fantastisk flot, at der er så mange mødt frem i dag.

Vi er meget taknemlige for at Versalift har budt sig til. Det har I løst rigtig godt. Som I kan se så pryder væggene jo en masse billeder som tydeligt viser at vi er kommet til Farsø. Farsø som er hjemsted for Johs. V. Jensen. I år fejrer vi jo også Johs. V. Jensens 150 års jubilæum og derfor har det været helt naturligt at inddrage museet i planlægningen af i dag.

Tusind tak fordi I har været superaktive medspillere i det her. Det skal I have en kæmpestor tak for. 

Sangkraft bød op til fællessang

Efter talerne blev scenen givet videre til dagens musikalske indslag. Først Sangkraft som bød op til fællessang med ”Den blå anemone” og herefter Den Unikke Trio. Trioens medlemmer er kendt af de fleste: Tina Siel, Tine Lilholt og Knud Erik Thrane. Men det var de numre der blev fremført også. Så der var god lejlighed til at synge med, som Tina Siel også fik tilhørerne med på.

Efter en time med de kendte numre forsatte åbningsarrangementet med en tag-selv anretning fra Hotel Farsø, som blev indtaget ved de pallearrangerede stå-borde.

Derefter var der mulighed for at gå rundt i montagehallerne og få en snak med personalet. Rigtig mange stillede sig også i kø til en tur i højden med Versalifts lifte, der nærmest synede som et Pariserhjul, når nogle lifte var på veje i højden og andre på vej ned.

Arrangementet sluttede ved 16-tiden og her var det meget tilfredse – ja nærmest overvældede arrangører, der kunne se tilbage på et fantastisk åbningsarrangement.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: