Kongshøjgaard udbydes til salg i budrunde

HVALPSUND: Siden juni 2019, har Kongshøjgaard, der gennem 33 år husede produktionsskolen Kongshøjgaard, stået tom.

Det er Vesthimmerlands Kommune der er ejer af gården inkl. tilhørende jord. Jorden er p.t. udlejet.

Straks efter at produktionsskolen fraflyttede ejendommen satte kommunen den til salg, indtil Herregården Hessel meldte sig på banen m.h.t. at overtage ejendommen til sine laug.

Siden – og indtil nu har ejendommen været reserveret til Hessel, men det er slut nu. Grunden til at Vesthimmerlands Kommune nu efter 4 år er fast besluttet på at afhænde ejendommen er vedligeholdelsesudgifter samt udgifter til at holde ejendommen frostfri om vinteren.

Ejendommen udbydes til salg og naturligvis kan Hessel på lige fod med andre interesserede afgive bud. Det sker i en budrunde der udløber 8. november.

Det er dog ikke hele ejendommen kommunen sætter til salg. Ud af de 26.244 m2 er det alene de ca. 10.000 m2, inkl. bygninger der sælges. Som beskrevet her i avisen for to uger siden, ønsker Vesthimmerlands Kommune at anlægge sommerhusgrunde på det resterende areal.

Selve gården har ifølge Vesthimmerlands Kommune mange anvendelsesmuligheder. Boligarealet udgør ca. 440 m2 og består af blandt andet af et stort produktionskøkken, flere værelser og badeværelser samt større opholdsrum. Der er andre tillæggende bygninger på ca. 2.000 m2. Disse bygninger består af lade, metalværksted, autoværksted samt maskinhal. Og hertil hører altså jorden lige omkring gården.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: