test

Klar til årets nytårskoncert

FARSØ: Traditionerne holdes i hævd, når Kulturrådet byder det nye år velkommen på musikalsk festlig vis med Nytårskoncerten i Dronning Ingrid Hallerne.

Musikalske champagnepropper for 27. gang
Ganske vist er det 2 år siden, at Nytårskoncerten sidst har været afholdt, grundet corona-restriktioner. Derfor er der om så mere grund til at Aalborg Symfoniorkester med gæstesolist for 27. gang får de musikalske champagnepropper til at sprænge overfor de omkring 500 tilhørere i de festligt pyntede Dronning Ingrid Hallerne.

-Vi glæder os til at være tilbage med den traditionsrige nytårskoncert, siger Karen Pedersen, formand for ad hoc gruppen for Nytårskoncerten i Farsø under Vesthimmerlands Kulturråd. Så husk at få købt billet til denne store begivenhed, som er musik i topklasse der bliver opført i Farsø, lyder det videre fra Karen Pedersen.       

Billetsalget er stadig i gang
Koncerten finder sted fredag aften i næste uge og billetsalget er stadig i gang hos salgsstederne, ligesom der også kan købes billet ved indgangen, men til en højere pris end i forsalg.

En masse skøn musik
En masse skøn musik, en dansk violinstjerne med internationalt udsyn og en konferencier, der nærmest er vokset op i en cellokasse hos orkestret. Der er noget at glæde sig til, når Aalborg Symfoniorkester indtager Dronning Ingrid Hallerne med violinisten Christina Åstrand som solist og Ulla Essendrop som vært.

Der venter publikum i Farsø et festligt og varieret program med værker af blandt andre Gade, Lumbye, Saint-Saëns, Dvorák samt Vivaldis Vinter fra De fire årstider. Det hele kædes sammen af aftenens konferencier, tv-værten Ulla Essendrop, der gerne indrømmer, at det er en barnedrøm, der nu går i opfyldelse, når hun skal arbejde sammen med Aalborg Symfoniorkester. Hendes far var i mange år cellist i orkestret, og hun lover, at der dukker en del anekdoter og sjove fortællinger op undervejs.

Den musikalske ledelse er lagt i hænderne på den britiske dirigent Jonathan Bloxham

International dirigent
Den musikalske ledelse er lagt i hænderne på den britiske dirigent Jonathan Bloxham, som i november sidste år trådte til og dirigerede Aalborg Symfoniorkester, da en anden dirigent måtte melde afbud. Nu er der glædeligt – og ganske planlagt – gensyn med Bloxham, som netop er blevet udnævnt som fast dirigent og kunstnerisk rådgiver for London Mozart Players. Udover en omfattende dirigentkarriere på alverdens koncert- og operascener har han de seneste 14 år også været kunstnerisk chef for Northern Chords Festival med base i hans egen hjemby Newcastle upon Tyne.

Nytårskoncertens solist, er ingen ringere end DR Symfoniorkestrets koncertmester, Christina Åstrand, hvis repertoire spænder fra store klassiske mesterværker til moderne, og hun har hele sit liv eksperimenteret med den helt ny musik.

En af Skandinaviens mest profilerede violinister 
Aftenens solist er ingen ringere end DR Symfoniorkestrets koncertmester, violinisten Christina Åstrand. Hun var bare 22 år, da hun vandt konkurrencen om den eftertragtede plads. Christina Åstrand (f. 1969) er på alle planer en uhyre bemærkelsesværdig og vidtfavnende violinist, hvad enten det er som solist, kammermusiker eller i DR Symfoniorkestret. Hendes repertoire inden for både solokoncerter og kammermusikken spænder fra de klassiske mesterværker til helt nutidig musik, og hun er kendt for sin altid spændende og personlige fortolkning.

Christina Åstrand har tidligere spillet med Aalborg Symfoniorkester i 2017, da 200-året for Niels W. Gade blev fejret. Nu kan orkestret og publikum igen glæde sig til at nyde hendes store musikalske talent.

Christina Åstrand er Ridder af Dannebrog og har derudover modtaget adskillige priser og hædersbevisninger. Hun blev i 2019 nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Christina Åstrand spiller på en Stradivarius fra 1705.

Nytårsprisen
Inden Nytårskoncerten slår takten an, vil Farsø Kulturråd, traditionen tro stå for uddelingen af årets Nytårspris.   

Det skal ikke afsløres her hvem årets modtager af Nytårsprisen bliver, men den går til en person eller gruppe, som har gjort sig bemærket kulturelt i Farsø området.
SE ANNONCEN FOR NYTÅRSKONCERTEN HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: