I kan da bare hente inspiration i Hvalpsund!

VESTHIMMERLAND/HVALPSUND: På det seneste Byrådsmøde, var Destination Himmerland på dagsordenen.     
Her kunne borgmester Per Bach Laursen (V), som er en del af destinationens bestyrelse fortælle, at destinationen lægger op til at afvikle Mariagerfjords to gæsteservicefunktioner, som er bemandet af destinationens personale. 

-Jeg har længe synes, at skulle man have det i den ene kommune, så skulle man også have det i Vesthimmerland, lød det fra borgmesteren, men det er Byrådet i Mariagerfjord Kommune, der beslutter om de to gæsteservicesteder i Mariagerfjord skal nedlægges.

Der er i Vesthimmerland nogle ønsker om, at have gæsteservices der er betjente. Altså med f.eks. frivillige. Det bliver der også arbejdet med fra destinations direktørens side af.  . Men det her handler om, hvordan vi bruger midlerne bedst. Vi havde da håbet på, at vi havde fået en kommune mere med. Det kunne godt have gjort hele forskellen, forklarede Per Bach Laursen.  

Det fik Lars Andresen (V) til at bede om ordet: – Jeg kan bakke op om, at man søger ensartet gæsteservice i de to kommuner, og så må vi se hvad Mariagerfjord Kommune bestemmer sig for. Men hvis de er interesseret i at vide, hvordan man laver en frivillig gæsteservice, så vil jeg gerne invitere dem en tur til Hvalpsund. Der har vi haft en frivillig gæsteservice i 30 år. Vi har faktisk jubilæum i år!. Det er frivillige fra Hvalpsund og omegn, som bemander den gule infohytte på havnen i Hvalpsund hele sommeren. Det foregår stille og roligt, og de gæster der kommer – ca. 3.000 om året, er rigtig glade for at få den personlige kontakt med rigtig levende væsener og ikke bare info gennem en smartphone. Det kan gøres for meget billige penge. Kom og få inspiration. Det kan sagtens lade sig gøre.

Allan Ritter (C ), der bor i en anden turistby i Vesthimmerland, nemlig Løgstør, tilsluttede sig.    Jeg tror det vigtigt, at komme ud at møde nogle levende mennesker.  De frivillige vil destinationen gerne bakke op om – også økonomisk. Al respekt for det!.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: