Fransgård Maskinfabrik føjer endnu et 50-års jubilæum til listen

FREDBJERG: 50-års jubilæer er efterhånden sjældne i dansk erhvervsliv – dog ikke hos Fransgård Maskinfabrik A/S. Nu sker det endnu engang.

1973 blev et vendepunkt for den 14-årige skoletrætte Peer K. Nielsen.

-Når nu man har mere lyst til at bruge sine hænder til praktisk arbejde end at fylde hovedet med brøker, historie og geografi, er enhver mulighed for at komme ud af skolen og i gang med hænderne velkommen, fortæller Peer.

Han fortsætter: -Muligheden opstod, da min bror fik mig lokket med på et aftenbesøg på Fransgård Maskinfabrik, hvor jeg fik hilst på nogle af de andre på fabrikken.

Efter en god snak mundede det hurtigt ud i en ansættelse som arbejdsdreng. Derefter gik det af sig selv. Stille og roligt fik Peer tillært sig flere og flere færdigheder, og snart stod han og svejsede i svejseafdelingen. Et par år senere rykkede han hen til drejebænken. Men færdighederne stoppede ikke der. En dag var stillingen som maler pludselig blevet ledig, og Peer blev prikket på skulderen og spurgt, om ikke det var noget for ham. Jo, det var det, og den funktion udfylder han den dag i dag og har det rigtig godt med det.

Peer K. Nielsen er født og opvokset i Risgårde ved Strandby. Her bor han stadig sammen med sin kone – dog i genboens hus overfor sit fødehjem. Som barn havde Peer tit været på besøg hos genboen og her var han dybt fascineret af de lækre pærer, som deres store pæretræ bar. Da han blev voksen, og genboens hus blev sat til salg, skyndte han sig at købe huset. Nu var pæretræet hans.

-Dog er skæbnen nogle gange lidt hård, fortæller Peer K. Nielsen og fortsætter med et skævt smil: – Der gik kun nogle få år, så ramte en kraftig storm området og det store pæretræ blev væltet af vinden. Dermed var det slut med de store, lækre pærer. Heldigvis er alt andet gået godt. Peer har sin skønne familie med hustru, 2 børn og 4 børnebørn, der alle bor forholdsvis tæt på. Med en grund på 5.000 m2 er der altid anledning til lidt havearbejde, hvis ikke lige Peer er i gang med at save træ til brændefyret.

-Peers store erfaring og arbejdsindsats gennem årene, ikke mindst i den vigtige malerlinje, er højt værdsat, udtaler direktør Jens Ploug og tilføjer: – Vi er meget stolte af vores dygtige medarbejdere og stabile arbejdskraft, hvor værdifuld viden og erfaring forbliver på virksomheden gennem årene. 50 år er lang tid, så det skal selvfølgelig fejres.

50-års jubilæet fejres med en reception hos Fransgård Maskinfabrik i Fredbjerg
SE ANNONCEN HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: