Forkert adresse

Svend Erik Olesen

Svend Erik Olesen

Af: Folkepensionist, Svend Erik Olesen, Tranevej 19, Farsø

Kommentar til læserbrev i Farsø Avis, i sidste uge, fra Jørgen Højrup Jensen, hvor han så glimrende opsummerer nogle af de tåbelige beslutninger fra vores politikere, vi borgere i Vesthimmerlands Kommune år efter år er vidne til og hvilke katastrofale konsekvenser, de beslutninger har for vi borgere i kommunen. Jeg mener dog, Jørgen Højrup Jensen rammer helt forbi, når han adresserer skylden for tåbelighederne hos ”embedsværket” og ikke hos de folkevalgte politikere. Fejladresseringen kan jeg kun gisne om, og det vil jeg undlade at gøre.

LÆS Jørgen Højrup Jensens læserbrev HER

Det kunne være rart, hvis nogle af de ansvarlige politikere ville korrigere skribentens beskyldninger mod embedsværket og påtage sig det fulde ansvar. Man skulle jo nødigt også i lokalpolitik gemme sig bag embedsværket, som det ses landspolitisk. Mette Frederiksen fik i hvert fald skyld for at tørre den såkaldte ”minkskandale” af på embedsværket og en af hendes hårdeste kritikere i den forbindelse, Jakob Ellemann- Jensen, forsøger nu på samme måde at tørre et skandaleramt våbenkøb af på embedsværket. Samtidig har embedsværket jo tavshedspligt, så de kan ikke forsvare sig.

Embedsværket laver ofte bundne opgaver, hvor politikerne utvetydigt lader embedsværket forstå, hvilken konklusion de ønsker. Og politikerne lytter kun til embedsværket, når rapporterne tilfredsstiller deres ønsker.

Nogle politikere har siden kommunesammenlægningen ønsket et stort samlet rådhus i Aars og, det kan vel kaldes bestillingsarbejde, når embedsværket nu, hvor ønsket om det store centrale rådhus i Aars igen fremsættes af politikerne, kommer til den konklusion, at dette ingen negative konsekvenser har for de øvrige dele af kommunen. Det er jo åbenlyst for alle det rene idioti. Det er selvfølgeligt for dårligt, at embedsværket på denne måde udstiller sig som politikernes nyttige idioter, men de gør loyalt, hvad de får besked på. Jeg tror ikke et øjeblik på, som det nævnes i læserbrevet, at embedsværket kommer frem til deres konklusioner pga. personlige vindinger ud over den egoisme, det er at ville bevare sit job. Derimod kan man, når man ser på udviklingen i kommunen ikke frasige sig den tanke, at nogle politikere af og til stemmer for egen vindings skyld.

Jeg tror heller ikke på, at kommunens uforståelige og tåbelige køb af Gundestrupgård er sket på opfordring af embedsværket. Skulle det være tilfældet, er det tilladt for politikerne at negligere en så tåbelig embedsmand frem for at gennemføre projektet. Du fremstiller fejlagtigt politikerne som værende i embedsværkets vold og at være uintelligente. Det sidste er selvfølgelig heller ikke utænkeligt.

Det står klart, at Farsø om en generation (30 år) har mistet stort set alt, ligesom vi ser det i de små byer rundt om Farsø. Du beskriver jo fint scenariet. Når man ser på politikernes handlinger, kunne man få den tanke, at det er helt bevidst.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: