GEDSTED: De seneste år er behovet for at mindre lokalsamfund rykker tættere sammen på tværs af skoler, institutioner, foreninger osv. øget markant.
Det handler i bund og grund om at alle kender, hjælper og støtter hinanden i at gøre lokalområdet attraktivt. Derfor er Vesthimmerlands Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning, Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltning, Gedsted Skole, borgere og foreninger, i tæt samarbejde med DGI Nordjylland, gået sammen for at arbejde med udvikling af fælles aktiviteter og tiltag.
Flere børn skal være fysisk aktive
Målet med indsatsen er, at flest mulige børn på Gedsted Skole er aktive, og tager del i de lokale foreningsfællesskaber. Midlet er et stærkt lokalt samarbejde, der medfører forenings- og fritidstilbud, målrettet børn og unge – og ikke mindst et øget fokus på snitfladerne mellem skole, SFO, Klub og lokalsamfund. Det handler om børn og unges sundhed og trivsel i et lokalt miljø, hvor alle har en plads i et sundt fællesskab.
Drøftet på borgermøde
-Derfor arbejder vi videre med det vi hørte på borgermødet den 1. februar, da det var en god start, men der er også brug for opbakning fra byen for at opnå det samt villighed til at arbejde på tværs af de eksisterende foreninger i byen, udtaler Ricki Schelde fra Gedsted Beboer- og Erhvervsforening, som var en af de lokale foreninger der var repræsenteret på mødet.
Styrke fællesskab, venskaber og livskvalitet
En sådan lokalsamfundsindsats har mange fordele! Den kan styrke fællesskabet, skabe bedre venskaber og øge livskvaliteten for børn og unge. Det var netop det, der blev drøftet blandt deltagerne på borgermødet som blev afholdt på Gedsted Skole.
Alle var enige om, at det er vigtigt, at børn og unge er fysisk aktive. Det forbedrer den mentale sundhed, øger selvtilliden og giver kompetencer til at være en aktiv del af samfundet med ved hjælp at være en del af et forpligtende fællesskab. Derudover er det er også sjovt og giver dem mulighed for at udforske og nyde verden omkring dem!
God opbakning fra lokalområdet
-Det er dejligt at mærke, at alle i lokalområdet bakker om at opmuntre børn og unge til at være fysisk aktive og med i et fællesskab. Når børn og unge er med i en forening, får de mulighed for at lære nye færdigheder og opbygge venskaber. Det giver også mulighed for at være en del af et fællesskab, hvor interesser og passioner deles med andre. Det er en fantastisk måde for børn og unge at udforske deres interesser og vokse som individer, siger Anders Vestenbæk Nielsen, der er konsulent i DGI Nordjylland
2-årig indsats
-Indsatsen kommer til at løbe over de næste to år, hvor vi følger udvikling tæt og understøtter foreningernes tiltag for at skabe flere aktiviteter for børn og unge. Kunstforeningen har allerede sat en aktivitet i værk og vi glæder os til at følge denne samt de øvrige der kommer i fremtiden, fortæller foreningsudviklingskonsulent ved Vesthimmerlands Kommune, Jonas Skjøth Hansen, der er tovholder på projektet.