FarSØ Løbet – du kan nå det endnu!

FARSØ: I morgen, torsdag aften kl.18.30 løbes FarSØ Festen i gang med den 33.udgave af FarSØ Løbet og for 2. gang det nye ”Hyggeløbet”.

Har du fundet løbe- eller gå-skoene frem, men endnu ikke tilmeldt dig, så behold skoene fremme! Du kan stadig nå at deltage i løbet ved at eftertilmelde dig på dagen kl.17-18 på Store Torv. Start & mål for løbet er i Farsø midtby ved Vestjysk Bank.

Mange tilmeldte
Farsø Tri & Trim, som nu for 2.gang, står i arrangørrollen og ligeledes har tilført det halvt så lange ”Hyggeløbet” til FarSØ Løbet, fortæller, at det går ganske godt med tilmeldingerne.

Søndag aften var der allerede over 800 tilmeldinger tilsammen på de to distancer. Farsø Skole bakker som vanligt op om løbet, og flere af byens virksomheder har tilmeldt store hold. Men også Farsø Efterskole har i år valgt at møde talstærkt op til FarSØ Løbet – og giver voksenholdene fra virksomhederne baghjul i holdkonkurrencen.

Der er allerede godt gang i tilmeldingerne til FarSØ Løbet og Hyggeløbet. Farsø Skole, mange lokale virksomheder, Farsø Efterskole og Vesthimmerlands Kommune har allerede tilmeldt deres deltagere.

Farsø Skoles elever er forhåndstilmeldt
Farsø Skole deltager for 11.gang og har forhåndstilmeldt sine elever.   0. og 1. klasse er tilmeldt Hyggeløbet, mens resten af skolens elever er tilmeldt Farsø Løbet. Startnumrene er blevet udleveret på skolen og SKAL huskes på aftenen, da chippen til tidstagning sidder på nummeret. Uden startnummer på maven, kan der ikke måles en sluttid.

Skolens elever har fået tildelt en ny skole t-shirt, som rigtig gerne må luftes denne aften. Det giver et flot felt og gør, at børnene bliver særligt synlige, når de bevæger sig afsted i deres ens løbetrøjer.

Mange detaljer at holde styr på
Planlægningen af løbet går godt, om end Farsø Tri & Trim kom lidt sent i gang i forhold til det ønskede. Men den massive corona-smitte i årets 3 første måneder, betød, at klubben var meget tilbageholdende og afventede grønt lys fra Sundhedsmyndighederne til afvikling af store motionsevent hen over sommeren.

Ruten for FarSØ Løbet passerer forbi rigtig mange sideveje, hvor trafikken skal holdes tilbage for det store løbefelt. Det kræver en hær af hjælpere – og heldigvis møder Tri & Trims medlemmer talstærkt op som vejvisere, om end de fleste hellere ville snøre deres løbesko og selv være med i løbet. Løbeklubben har gennem årene fostret rigtig mange gruppevindere, og medlemmerne har høstet en stor mængde af præmierne. Men nu er det andre tider og andre får chancen for at hente præmierne hjem, sponseret af Vestjysk Bank,

Du kan stadig være med
I startområdet har Farsø Tri & Trim sat ekstra bemanding på både til ”Udlevering af startnumre” og på ”Eftertilmelding”. Forhåbentlig glider det bedre end sidst, men for at undgå de lange køer, opfordres folk til at komme tidligt!  Udlevering af startnumre og mulighed for eftertilmelding er begge åbent kl.17-18.  Dvs. de lukker ½ time før løbsstart – vær opmærksom på dette!

Speak og publikumspræmier i mål området 
En anden uundværlig hjælp er byens kendte speaker-par, Peter og Karen Møller. Peters velkendte speaker-stemme vil fortsat styre løjerne via mikrofonen og give de nødvendige informationer og opmuntrende tilråb. Og der bliver nok af underholdning til publikum i målområdet. Vestjysk Bank har sagt Ja til at videreføre traditionen med sponserede publikumspræmier. Når løberne er sendt afsted, vil personale fra banken uddele flag (eller ”klappere”) blandt publikum.  Er man så heldig, at der er skrevet nummer bagpå, har man vundet en præmie!

Nye cykel-officials
I mange år har tre motorcykler kørt foran og guidet feltet. Men de tre MC’ere synes selv, de er ved at falde for aldersgrænsen, hvorfor Tri & Trim har indsat friske folk. To unge triatleter, Mathias på 18 år og Simon på 20, cykler foran feltet. Og de kan cykle stærkt, endda rigtig stærkt og skal nok føre de forreste løbere sikkert rundt på ruten.

Bagerst i feltet kommer endnu to unge cykel-officials, om end i et mere roligt tempo. De agerer ”fejebakke” og vil følge de sidste løbere rundt på 6,5 km-turen, således at hjælperne ude på ruten ved, hvornår de må gå hjem.

Farsø Tri & Trims jubilæumsmedalje uddeles i år til gruppevinderne i Farsø Løbet på 6,5 km.

Præmieoverrækkelse i byfestteltet
Præmieoverrækkelsen finder sted kl.20 og foregår i Byfestteltet i Søanlægget. Her hyldes hurtigste mand og kvinde i løbet, samt alle gruppevinderne. Der er hele 6 aldersgrupper i år og præmie til nr.1-2-3 dreng/pige i hver gruppe, dvs. der skal uddeles hele 36 præmier og medaljer. Desuden afsløres de tre firmaer, som har stillet med de største hold. Samtidig kan løbsresultaterne ses på my.raceresult.com.

-Vi håber rigtig mange vil følge med ned i Byfestteltet og klappe af de mange dygtige løbere, opfordrer Britt Folkermann fra Farsø Tri & Trim

SE HVORDAN DU TILMELDER DIG HER

LÆS OGSÅ: FarSØ Løbet er tilbage – Husk, der er to ruter!

SE PROGRAMMET FOR BYFESTEN HERLæs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: