FarSØ Løbet er tilbage – Husk, der er to ruter!

FARSØ: Efter to års corona-pause vender “Farsø Løbet” tilbage!. Løbeklubben Farsø Tri & Trim har igen sagt ja til arrangør-opgaven, og Vestjysk Bank har overtaget rollen som hovedsponsor for løbet.

Og med de stærke kræfter i ryggen opretholdes traditionen med at FarSØ Festen uge 33 løbes i gang med et brag af et motionsløb, nemlig Farsø Løbet.

Ny sponsor
Vestjysk Bank er ny sponsor for løbet, men bortset fra navnet mærker deltagerne ikke noget særligt til ændringen. Start & mål er ved den gamle kendte sparekassebygning i centrum af byen. Der er som altid mange præmier fra pengeinstituttet, nemlig til nr.1-2-3 dreng/pige og det i hele seks aldersgrupper. Og som det har været skik i mange år, er der også publikumspræmier til at forsøde ventetiden for alle hepperne før løberne kommer i mål. Bankens personale står for publikums-konkurrencen ved opløbsstrækningen på Stationsvej og udleverer også præmierne.

Én synlig ændring er der – og den vil mange nok byde velkommen! Med den nye sponsor måtte Farsø Tri & Trim ud at købe nye startnumre til løbet. Derfor ligger der 2.000 spritnye og knitrende numre med Vestjysk Banks logo på klar til løberne. De gamle startnumre var bestemt heller ikke kønne efter mange års brug, men da numrene på bagsiden er udstyret med en genanvendelig chip til elektronisk tidtagning, er det med at bruge dem til så mange løb, som muligt.

En anden stor fordel ved spritnye startnumre er, at ingen mangler!  Alle numrene i serien er der. Nogen husker måske kaos’et ved seneste løb, hvor mange gik forgæves efter deres startnummer, og et nyt nummer måtte tastes ind i IT-systemet. Uanset årsagen til al det bøvl, bliver der ingen problemer denne gang!

Alle kan være med!
Det kendte Farsø Løb på 6,5 km er tilbage. Og det samme er Hyggeruten på 3,1 km. Da Farsø Tri & Trim tog over som arrangør i 2019, ønskede klubben, at så mange som muligt – uanset kondition og alder, kunne være med i Farsø Løbet. Derfor blev løbet suppleret med en ekstra rute ca. halv så lang, som den gamle kendte. “Hyggeløbet” på 3,1 km var født og er for alle uanset tempo, så her er der ingen præmier. Og “Hyggeløbet er gratis for børn på 0-4 år – så tag gerne barnevogne og klapvogne med.

Målstregen og måldepotet på bankens parkeringsplads er den samme for de to distancer. Og alle har noget at glæde sig til! Tri & Trim har gode sponsorer, hvorfor der i mål vil være vand, æbler og chokoladeboller til alle, samt vingummi til børnene. Løbeklubben var dog noget usikre på deres måldepot, da én af sponsorerne pludselig gik konkurs. Heldigvis er byen fuld af velvillighed og Nørregades Bageri v/bagerparret Allan og Lene Sørensen trådte til og sponserer 800 stk. nybagte chokoladeboller til løbet!

Ekstra flot medalje
Efter løbet fastholdes traditionen med præmieoverrækkelse i Byfestteltet i Søanlægget. Udover bankens præmier har det også været kutyme med en medalje til alle gruppevinderne. I år bliver det en ganske særlig medalje, nemlig Farsø Tri & Trims 30 års jubilæums-medalje. Godt nok havde løbeklubben 30 års jubilæum i 2021 (men da var Farsø Løbet jo aflyst pga. corona-restriktioner), og det var svært at få afholdt alle de jubilæums-arrangementer, som bestyrelsen havde ønsket. Derfor er der en god stak tilbage af den flotte medalje, som nu kommer til at hænge om halsen på de hurtigste drenge og piger i løbet.

Det er ikke kun gruppevinderne, som skal op på præmieskamlen. Hurtigste mand og kvinde i mål på 6,5 km ruten bliver præmieret med et gavekort. Og så er der holdkonkurrencen! “Kaffeladen” er trådt til som sponsor af præmie til de tre største hold, så der er lækkerier i vente! I 2019 var det to personalergrupper fra byens industi-virksomheder, som løb med 1. & 2.pladsen. Vesterbølle Efterskole tog sig af 3.pladsen.

I år bliver konkurrencen dog skærpet. Kommunen satser stort og giver de private virksomheder kamp til stregen i personale-pleje. Farsø Efterskole, hvor elever og lærer bestemt heller ikke er bange for at bevæge sig, har varslet deltagelse med et stort hold. Det bliver spændende, om Farsø Skole kan holde deres førerposition som kæmpehold “udenfor kategori” og fortsat vinde en særpræmie til Elev-foreningen.

33.udgave af løbet
Farsø Løbet 2022 er 33. udgave af det populære motionsløb. Men måske bliver det sidste gang på den gammel-kendte rute, hvor både Hovedgaden og Røjbækvej lægger asfalt til løbet. Farsø Tri & Trim havde noget knas med at få løbstilladelserne igennem i år. Især Røjbækvej er et problem. Derfor skal klubben til efteråret i dialog med kommune og politi om, hvordan vi bedst tager hensyn til løbere og trafikanter ved fremtidige motionsløb af denne størrelse.

Nu håber løbeklubben bare på godt vejr på torsdag i næste uge til løbet, så der også kommer rigtig mange deltagere i år.

Hvordan du tilmelder dig Farsø Løbet kan du se HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: