test

Endnu en bevilling til Gundestrupgaard

VESTHIMMERLAND: I sidste uge kunne man her i avisen læse, at der gives 1,7 mio. kr. til indretningen af stuehuset på Gundestrupgaard som Vesthimmerlands Kommune sidste år købte for 9. mio. kr. inkl. jordanliggende på 20,6 HA

Bevillingerne stopper dog ikke her.  

Siden Vesthimmerlands Kommune den 1. januar 2023 overtog Gundestrupgaard  har ejendommens Hal 3, som eneste bygning, været i taget brug.

Hal 3 er opvarmet og isoleret, og har været brugt til afholdelse af flere arrangementer og møder. Grundet landbrugspligten på ejendommen har afholdelse af arrangementer og møder dog krævet arrangementstilladelse for hver dag Hal 3 er brugt til mødeaktivitet med en begrænsning til 50 mødedage om året

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 13. september udviklingsplanen for Gundestrupgaard, herunder ambitionerne om at arbejde med Living Labs, som er en metode til innovation og udvikling. I den forbindelse vil Hal 3 blive showroom, der muliggør test og afprøvning af nye teknologier, indledningsvist indenfor sundheds- og velfærdsområdet, men på længere sigt indenfor andre områder. Derudover vil hal 3 fortsat danne ramme om arrangementer og møder.

For at Hal 3 kan tages i brug hertil, skal den brandsikres, ligesom der skal etableres flugtveje mm. Udgiften hertil estimeres til 609.000 kr. og kan betales af Økonomiudvalgets eksisterende budget i 2023.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: