El til bådene – FOTOS

HVALPSUND: Et nyt elforsyningssystem til erhvervsbåde og lystbåde er lige nu ved at blive etableret på henholdsvis Fiskerihavnen og Lystbådehavnen i Hvalpsund.

Der er ved at blive etableret el-standere langs havnekanten, som bådene kan koble sig på via koder.  

Carsten Agesen fra Team Havn, Natur og Byrum i Vesthimmerlands Kommune fortæller, at det nye system er meget let at bruge og man reelt betaler for det strøm man bruger. Men systemet skal også gerne give penge til vedligeholdelse af havnene.  

El-standerne er blot et af de tiltag Vesthimmerlands Kommune lige nu arbejder på havnene med.  

Som tidligere beskrevet her i avisen er man også i gang med at bygge en ny bølgeskærm i fiskerihavnen til erstatning for den gamle. Den nye bølgeskærm får udover at beskytte mod bølgerne også den funktion at man påbolter en gangbro ovenpå, som man kan gå ud på.  

Også badebroen får en tur i år. Der er afsat kr. 300.000 til at udbygge badebroen i hesteskoform, som man kender det fra tidligere. Ønsket kommer fra Hvalpsund Borgerforening og det vil være lokale Hvalpsund Net der vil stå for at få badebroen bygget, så den passer til forholdende i Hvalpsund.

I det hele taget vil der være fokus på byens mange besøgende turister og badegæster, idet også toiletbygningen på Havnepladsen vil blive udbygget til dobbeltkapacitet   


Elstanderne er lige nu ved at blive færdigbygget


Også i lystbådehavnen er man godt i gang med de nye el-standere. 


Også arbejdet med den nye bølgeskærm i fiskerihavnen skrider frem


Badebroen i Hvalpsund bliver i år udbygget til ”hesteskoform” som man kender det tidligere.   

 


 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: