Delt handicappris til Vandaksen og Kulturbutikken

VESTHIMMERLAND: Handicaprådet i Vesthimmerlands Kommune uddelte i dag uge Handicap-prisen i Vesthimmerland. Den gik til Projekt Vandaksen og Kulturbutikken Løgstør, der hver modtog kr. 12.500.

Vandaksen blev indstillet til at modtage årets handicappris, fordi initiativgruppen fra starten har indarbejdet tilgængelighed i projektbeskrivelsen for at sikre at alle borgere får lettere ved at bruge Vesthimmerlands natur langs Vesthimmerlands limfjordskyst. Gruppen bag Vandaksen har aktivt inddraget brugere og pårørende til borgere med handicap i forbindelse med en ansøgning til Friluftrådet, hvilket kvalificerede ansøgningen til et tilskud på kr. 135.000. Penge som er øremærket til at gøre vandaksen lettere tilgængelig for gangbesværede og dermed gøre det lettere for alle at bruge og opleve Vesthimmerlands natur.

Kulturbutikken i Løgstør sørger for at skabe livskvalitet for udviklingshæmmede i deres fritid. Klubben benytter frivillige til mange af deres aktiviteter fx den årlige Kandis-fest, bankospil, musik og danse events, fællesspisning og lignende. De Frivillige i Kulturbutikken bidrager til at højne livskvaliteten for mange af områdets borgere med handicap. De har haft frivillige tilknyttet tilbuddet i mange år. Som frivillig er man sammen med værestedets medlemmer, lytter, taler og er til stede, og er den del af aktiviteterne.

Prisoverrækkelsen blev markeret ved en lille overrækkelse i Byrådssalen på rådhuset i Aars.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: