test

De Grønne Uger er i gang

VESTHIMMERLAND: I denne uge og i næste uge, hvor der er efterårsferie, afholdes der Grønne Uger i Vesthimmerland. Det betyder, at der rundt omkring i kommunen bliver sat fokus på et grønnere Vesthimmerland. 

 Igen i år er der fokus på bæredygtighed, klima, natur og miljø. Sidste år blev Grønne Uger kick-startet med fokus på grøn omstilling i børnehøjde. I år er arrangementerne for alle. Formålet med Grønne Uger er at inspirere hinanden til en grønnere hverdag, og hvordan vi i fællesskab kan mindske klimaeffekten af vores handlinger.

-Kun sammen kan vi skabe et grønnere Vesthimmerland, og derfor er Grønne Uger noget vi holder i fællesskab, fortæller Gitte Vestergaard, Klimakoordinator i Vesthimmerlands Kommune.  

Mere end 30 spændende arrangementer og tiltag
Blandt hovedarrangørerne er Vesthimmerlands Biblioteker, Erhverv Væksthimmerland, Naturekspeditionen, Vesthimmerlands Forsyning og Vesthimmerlands Kommune.

-Vi håber på, at vi i fællesskab kan nå ud til og inspirere så mange borgere som muligt, lyder det fra Gitte Vestergaard Christensen.

En del af et større klimaarbejde
Grønne Uger en af mange indsatser, der skal understøtte Vesthimmerlands Kommunes klimaplans ambitiøse mål om at opnå 88 % klimaneutralitet inden 2030. Der kræver en stor klimabevidsthed, og at  alle bidrager til at gøre en indsats og bryder med nogle af de vaner, der præger hverdagen, hvor selv små vanebrud kan gøre en forskel. Grønne Uger skal blandt andet være med til at skabe grobund for at tage mere bæredygtige valg.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: