Centralisering af administrationsbygninger ?

Lars Rem

Lars Rem

Af: Lars Rem, Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Vesthimmerlands Kommune

Jeg læste med interesse Jimmy Støttrups læserbrev (i Farsø Avis 12.juli 2023 – red.), vedrørende sammenlægning af kommunens administration i Aars.

LÆS JIMMY STØTTRUPS LÆSERBREV HER

Det var oplægget, som vores kolleger i økonomiudvalget, behandlede her før sommerferien.

Jeg ønsker mig heller ikke en kommune, som centraliserer arbejdspladserne et sted. Det er svært, at se den gode investering i forslaget. Lad os se kritisk på, hvad kommunen bruger penge på og hvad der kommer ud af det.

At flytte medarbejdere, lige nu hvor vi taler om bosætning og i Farsø og Aalestrup investerer i byfornyelse, virker kontra produktivt. Ligesom det i en tid, lige efter skolelukninger, må virke provokerende, at tale om en investering på 117 mio. kr i en ny administrationsbygning. Vi ser jo tydeligt hvor meget der allerede står tomt i 3 af de gamle hovedbyer.

Jeg har selv, i mit almindelige erhverv, mine vigtigste samarbejdspartnere i henholdsvis Roskilde og Frederikshavn. Så jeg er bevidst om at den fysiske placering, sjældent er afgørende for samarbejdet og præstationerne, ikke i en tid hvor vi har lært at, bruge hjælpemidler som f.eks. Teams online møder.

Taler vi om administrationsbygninger og medarbejdere, skal vi måske snarere tale om hvordan vi udnytter vore ressourcer.

Når vi nu har 4 administrationsbygninger, hvorfor har vi kun borgerservice i Aars ( og lidt pas og kørekort i Løgstør ), hvor der oveni skal bestilles tid! I en tid hvor klimaet er så højt på dagsordenen, må det i klimaregnskabet være bedre at flytte en medarbejder til eksempelvis Farsø, fremfor, at 10 borgere kører fra Farsø området til Aars. Alt foregår via nettet så det er ikke fordi der ikke er adgang til borgernes papirer. Hvorfor skal man bestille tid for at, hente et pas, det kunne sagtens klares i den lokale administrationsbygning, eller på biblioteket, det kræver blot at, vi tænker på tværs af fagudvalg og udnytter vores medarbejdere klogt, eller sagt lidt mindre pænt, ikke så gammeldags.

Derfor lad os ikke centralisere, men koncentrere os om at yde den bedste kommunale service i hele kommunen.

LÆS OM BAGGRUNDEN FOR CENTRALISERINGEN HER:
Intentioner om at samle al kommunal administration i Aars

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: