Der kræves skolekort for at køre gratis med regionalbusserne

VESTHIMMERLAND: Som omtalt her i avisen kan alle børn under 16 år og med bopæl i Vesthimmerland køre gratis med busserne på lokalruter og regionalruter i Vesthimmerland.  

Gratis skolekort til regionalbusserne
For at benytte sig af tilbuddet om at køre gratis med regionalbusserne, skal børnene dog have et Skolekort. Det kan de få gratis ved at henvende sig til sekretæren på den skole, de går på. Hidtil har det kun været de elever, der har langt til og fra skole, der har været berettigede til at få et Skolekort. Et Skolekort er en type af Rejsekort, som fungerer ved, at man checker ind og ud med det, når man stiger af og på en bus. For at kortet virker, skal det aktiveres. Det bliver det ved at checke ind på kortlæser til rejsekort i bussen eller på en station. Dette skal gøres inden for 60 dage fra kortet blev bestilt.

Det er altså stadig muligt for børn på 0-15 år at rejse gratis med lokalruterne i kommunen uden billet eller Skolekort. Det gælder for alle uanset deres bopæl.

Børn, der bor i en anden kommune
Børn, der ikke bor, men går i skole i Vesthimmerlands Kommune, kan også få et Skolekort, men det kan kun udstedes til strækningen mellem deres bopæl og skole. Hvis de skal rejse med regionalruter andre steder i kommunen, skal de derfor købe en billet. Dog kan de rejse gratis med lokalruterne, indtil de fylder 16 år.

Flere i busserne
Det er byrådet i Vesthimmerlands Kommune der har besluttet at udvide tilbuddet. Formålet med udvidelsen er at opmuntre flere børn og ikke mindst deres forældre til at tage bussen, når de skal rundt i kommunen og dermed få de grønne transportvaner ind under huden allerede fra barnsben. Ved at lære børnene at benytte den kollektive trafik fra en tidlig alder, er de mere tilbøjelige til at fortsætte med at rejse kollektivt som voksne. En adfærd som gavner både klimaet og nærmiljøet og vil mindske trængslen på veje og parkeringspladser på langt sigt.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: