Vesthimmerland er foregangskommune for gratis buskørsel for børn

VESTHIMMERLAND: Den 1. januar indførte Vesthimmerlands Kommune gratis buskørsel for børn mellem 0 og 16 år på alle lokalruter. Denne ordning udvides med regionalruterne fra 1. august, så alle børn uanset hvor de bor i Vesthimmerland kan benytte bussen gratis til skole, til fritidsaktiviteter og til at besøge kammerater.

En udgift på kr. 300.000 ekstra oveni de 428.000 der i forvejen var afsat til lokalruterne.

-Det gode i det her, lød det på Byrådets møde i sidste uge fra formand for Børne- og Skoleudvalget, Inger Nielsen:

– Lad os nu fylde de halvtomme busser op. I det her forslag lægger der ikke nye ruter. Vi vil gerne have at børn og unge bruger de ruter der er i forvejen og lære dem at bruge den offentlige transport. Giv de unge frihed og selvstændighed til at komme rundt i Vesthimmerland.

Lars Andresen, medlem af Skole-og Børneudvalget, tilføjede: Jeg er stolt af vi er kommet så langt med gratis buskørsel i hele kommunen for 0-16 årige. Man kan næsten kalde det en afløser for kulturbussen. Jeg håber det bliver et forgangseksempel for andre kommuner

Byrådet var enig og stemte forlaget igennem.

Aftalen om gratis buskørsel er et plaster på såret for den nye skolestruktur, som blev vedtaget sidste i år. En struktur, der lukkede tre folkeskoler.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: