20 mio. kr. til Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: I dag meldte Indenrigs- og Boligministeriet ud at Vesthimmerland er blandt de 18 kommuner der kan få tildelt særtilskud som særligt vanskelig stillet kommune.

Som særligt vanskelig stillet kommune har man demografiske og socioøkonomiske udfordringer, aktuelle økonomiske udfordringer og vedvarende økonomiske udfordringer.

Særtilskudspuljen §16 lyder på i alt 620 mio. kr. hvor altså Vesthimmerland har fået de 20 mio.

Særtilskuddet er søgt fra Vesthimmerlands Kommune for at få enderne til at nå sammen i budget 2023, som kommunen og kommunes politikerne netop er gået i gang med at få på plads. I dette budget havde kommunen forlods lagt 13 mio. kr. ind. Så de ekstra 7 mio. luner.

Men hertil skal også siges, at kommunen havde sendt en ansøgning afsted på 40 mio. kr., så træerne gror ikke ind i himlen selvom Indenrigs- og Boligministeriet i år havde forhøjet puljen 250 mio. kr.

-Med årets økonomiaftale når vi op på et ekstraordinært højt niveau for særtilskud i 2023 på mere end 0,6 mia. kr. Jeg håber, at de 18 kommuner bruger denne mulighed til at investere i tiltag, der kan understøtte en langsigtet forbedring af deres økonomiske situation, lød et fra indenrigs- og boligminister Christian Raabjerg Madsen i forbindelse med offentliggørelsen i sidste uge.

Samtidig har Vesthimmerlands Kommune sammen med 20 andre kommuner søgt om låneadgang fra en lånepulje på 200 mio. kr.

Her fik Vesthimmerland 8 mio. kr. men havde håbet på 12 mio. kr.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: