Visioner for sammenhæng mellem landsbyerne

LOUNS HALVØEN: Kan vi styrke synligheden af vores stier og seværdigheder og få skabt bedre sammenhæng mellem eksisterende stier og cykelstier, hvis vi arbejder sammen i de små landsbyer ?.

Det er i hvert fald ambitionen og derfor kalder Visionsrådet for distrikt 4, som omfatter Hvalpsund, Alstrup, Louns, Ullits, Gl. Ullits, Gedsted, Vesterbølle og Bystrup, snart alle beboerne til borgermøde, om netop det ønske.

Formand for Visionsråd – distrikt 4, Børge Poulsen fra Alstrup uddyber: – Et af de ønsker der kom frem på borgermøderne sidste år var, at vi herude gerne vil styrke synligheden af vores stier og seværdigheder samt adgangen hertil. Men for at det kan blive et fælles projekt, så er der vigtigt at vi sænker gennemsnitsalderen og at både børn og børnebørn kommer med. Hvis ikke alle er med fra start, så lykkes vi ikke med at skabe sammenhæng og understøtte beboernes ønsker for vores lokalmiljø.

Overskriften for borgermødet bliver ”Fælles projekter i Distrikt 4” og visionsrådets forslag er at arbejde med stisystemerne. Dette går også fint i tråd med andre projekter i Vesthimmerland – såsom Hærvejen og mobilitetsprojektet, lyder det videre fra Børge Poulsen.

Han håber på et godt fremmøde og åbner en lille dør for at finde en anden ”sti” end den de er på nu, hvis det viser sig, at der er et stort ønske herom. For det vigtigste er den fælles vision.

-De ideer og projekter der bliver skabt er kun så stærke som det fundament der bærer dem, og fundamentet det er beboerne i fællesskab ude i landsbyerne – ung som gammel, siger Børge Poulsen.

Visionsrådet i distrikt 4 er et ud af i alt 8 distrikter, der dækker hele Vesthimmerland. Visionsrådene består af frivillige fra hver af landsbyerne, og arbejder med projekter på tværs af landsbyerne i det pågældende distrikt.

/cf         

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: