FARSØ: Et hold Natur Talenter fik mandag aften prøvet nogle af deres nyerhvervede færdigheder, da de i samarbejde med naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune tilberedte og serverede “vild mad” for spejdere og andre interesserede ved de blå spejders spejderhus i Søanlægget i Farsø.
De unge naturtalenter har som de første gennemgået et forløb, som har givet dem kompetencer og udviklet dem personligt, så de nu står klar til at hjælpe foreninger og andre med naturarrangementer som det, de medvirkede i mandag aften.
Ved spejderhuset blev der lavet svampestuvning, hyldbærguf og pizza med ingredienser hentet i den lokale natur. Således blev pizzaerne krydret med skovsalt og gråbrynke, som også kaldes “fattigmandssalt”, inden maden blev tilberedt over bål. De lækre sager fik hurtigt ben at gå på, og der faldt mange positive kommentarer om maden og de unges indsats.
Projektet “Frirum og Fællesskab” er skabt af Naturvejledning Danmark og er støttet af Velux Fonden. I Vesthimmerland skal naturvejleder Karin Winther stå for det praktiske i samarbejde med 3 andre naturvejledere.
Netop nu er der åbent for ansøgere til efterårets kursus, som over 6 kursusdage arbejder med “Naturens wellness”. Unge mellem 13 og 17 år kan være med, og det kan f.eks. være unge, som ikke har fundet en plads i det traditionelle foreningsliv, som tilbydes.
Mandagens arrangement viste med al tydelighed, at de unge tager opgaverne seriøst, og de fik på bedst vis udnyttet nogle af deres nye færdigheder som Natur Talenter. Nu står de på spring til at hjælpe, hvis foreninger eller andre ønsker deres hjælp til et arrangement i naturen. Formidlingen sker gennem Naturekspeditionen og kommunens foreningskonsulent.