Vi må videre

VESTER HORNUM: Det var overskriften på et fremragende og livsbekræftende sangforedrag af Samuel Frederiksen på Café Gnisten i sidste måned. Arrangementet var for at fejre at Café Gnisten har eksisteret i 2 år.

Café Gnisten i Vester Hornum er et motions- og kræfttilbud for kræftramte i Vesthimmerlands kommune.

Cafe´ Gnisten er et motions- og cafétilbud for kræftramte i Vesthimmerlands kommune. Caféen har fast base i Firkløveren ved Vester Hornum skole og medlemmerne mødes hver mandag formiddag til 1½ times veltilrettelagt motion, ledet af Lisbeth Andersen.  Derefter er der café, hvor frivillige fra kræftens bekæmpelse har lavet kaffe.

Har man haft, eller har man fået kræft, ved man det er noget af en mavepuster. Som overskriften lægger op til, er der også noget bagefter, og det er om at komme videre med livet.

Har man fået kemobehandling, stråler eller operation er det måske ikke altid så ligetil, at få kroppen trænet op igen, selvom man ved at det er vigtigt for sundhed og velvære. Her er Café Gnisten en fantastisk mulighed. Træningen er tilrettelagt så der tages hensyn til den enkelte, men også tilpas udfordrende til at der sker en positiv udvikling fra gang til gang.

Man skal dog ikke tro, at det er et sted, hvor man sidder og taler om sygdom hele tiden. Gnisten er et sted, hvor der er humor og godt humør. Man kan vel godt sige, at det er et sted, hvor livsgnisten får næring. Livet er en dejlig ting, so vi skal passe på, både for vores egen skyld, men også for vores pårørende.

Det er åbenbart nemmere for kvinder end for mænd at komme afsted til motion. På Café Gnisten er der flest kvinder. De deltagende mænd kan kun anbefale andre mænd at deltage. Det er gymnastik for begge køn. Lars, Ole og Benny vil gerne have flere mænd til at deltage.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: