Veteraner med unge førere

SVOLDRUP: Der lød en arbejdsom brummen fra pløjningsklare marker lige uden for Farsø i dag.

Unge medlemmer af Veterantraktorlubben Vesthimmerland på deres traktorer efterspændt af plov i lørdags på en mark lige uden for Farsø.

Efter i mange at have klaret forårspløjningen hos Jens Ole Kuck Christensen på Overvejen i Svoldrup, så var seancen med veterantraktorer, i år, grundet tilsåede marker, flyttet til Svoldrupvej lige uden for Farsø.

Med flagalle langs Svoldrupvej og hastighedsdæmpende foranstaltninger, stoppede mange forbikørende helt op for at tage sig et kig på de gamle veterantraktorer i arbejde.    

På førersæderne på de godt 35 gamle veterantraktorer efterspændt af 2 furede plove, sad der bemærkelsesværdigt nok, rigtig mange unge mænd under 30 år.

Veterantraktorer er nemlig ikke, som man ellers kunne foranlediges til at tro, kun noget for ældre mænd, som af ren nostalgi har erhvervet sig et af de gamle eksemplarer, for at minde deres barndom og tidlige ungdom. 

Veterantraktorklubben Vesthimmerland, som i denne tid mødes næsten hver weekend, forskellige steder i lokalområdet for at lade de gamle traktorer arbejde, har godt 80 medlemmer, hvoraf en stadig større del af medlemmerne altså hører til aldersgruppen under 30 år.

Umiddelbart skulle man tro at traktortræk med store potente traktorer ville appellere mere til denne aldersgruppe. Men det er for dyrt lyder det sammenstemmende. Derimod kan man let komme i nærheden af en gammel grå Massey Ferguson, en IH eller en af de andre gamle veteraner for få tusinde kroner, eller måske bare for at afhente den. Desuden er fordelen ved de gamle traktorer at alt er mekanisk bygget, og det er forholdsvis let at skaffe reservedele.

Derfor har mange af de gamle traktorer man møder på marken udenfor Farsø også gennemgået den store tur, således motoren spinder som den skal, og måske endog fået en nylakering i den matte udgave, som det hører sig til.  

Fra de unge medlemmer af Veterantraktorklubben Vesthimmerland er det en sjov hobby og et helt særligt kammeratskab, som får dem til at mødes mange gange i løbet af året, for at skrue på eller køre med de gamle traktorer.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: