Vesthimmerlands kommune ramt af saltmangel

VESTHIMMERLAND: Saltlagrene er tomme, og leverandørerne af vejsalt venter længselsfuldt efter de fragtskibe, som skal bringe salt til Danmark.

Saltlageret i Vesthimmerlands kommune er ved at være tømt og det kan betyde at der vil ligge mere sne på bivejene efter et nyt snefald i de kommende dage. Vejene vil dog blive ryddet.

De store producenter af vejsalt har alle indført rationering, så kommunerne kan ikke bare købe løs af saltet. Manglen på salt siger jo lidt om, hvor hård vinteren indtil nu har været, og efter mange uger med sne og frost er Vesthimmerlands Kommune nu også ved at løbe tør for vejsalt.

I første omgang har Vesthimmerlands kommune endnu vejsalt til at prioritere A-vejene – det vil sige de gamle amtsveje – og i så vidt et omfang det kan lade sig gøre, vil også de 4 hovedbyer Farsø, Aars, Løgstør og Aalestrup blive saltet. Vejfolkene er samtidig gået i gang med at strø sand blandet med vejsalt ud på alle b-veje og på de mindre veje.

Der vil blive brugt mere sand end salt fremover, og derfor vil sneen og isen blive liggende længere på kørebanen og blive ujævn at køre på, og i yderste konsekvens kan det medføre glatte og frosne kørebaner. Sand kan ikke smelte sne og is, men øger ikke desto mindre trafiksikkerheden en hel del.

Ikke kun Vesthimmerlands Kommune er ramt af saltmangel. Situationen er den samme i hele Europa efter de mange ugers hård frost og snefald.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: