test

Vesthimmerland får egen debatfestival

VESTHIMMERLAND: Med inspiration fra Frederikshavn, afholdes Vesthimmerlands første debatfestival til april. Det er KulturDebathus Søttrup og LOF Vesthimmerland der er initiativtagere til festivallen i samarbejde med Vesthimmerlands Biblioteker samt Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet i Farsø.

Emnet er ”Verden i forandring”
Festivalen vil byde på 2 intense dage med dialog, debat & aktiviteter under temaet ”Verden i Forandring”, set fra mange forskellige perspektiver: biodiversitetskrisen, kunstens rolle i samfundet i dag, madkultur i et bæredygtighedsperspektiv og ligestilling mellem kønnene.

Debatterne vil tage udgangspunkt i Danmark anno 2024, men vil samtidig trække tråde tilbage i tiden f.eks. gennem et samarbejde med Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet i Farsø, som i år åbner særudstillingen Frivilligt Moderskab med udgangspunkt i Thit Jensen.

Ønske om af ”genfortrylle” folkeoplysningen
Kulturdebathus Søttrup har allerede god tradition for at afholde enkeltstående formidlingsaktiviteter for borgerne med ønsket om at ”genfortrylle” folkeoplysningen, og ligeledes er folkeoplysningen også kernen i LOF Vesthimmerlands arbejde.

-Ved at samle et festfyrværkeri af foredragsholdere og debataktiviteter over 3 dage ønsker vi at skabe et større rum for refleksion samt sætte fokus på debattens mange muligheder og dens vigtige og oplysende rolle i samfundet. Derudover skal festivalen ses som en mulighed for at promovere bl.a. aftenskoleområdet, som vi mener med succes kunne være endnu mere aktiv i Vesthimmerland, lyder fra de to initiativtagere i en ansøgning til Vesthimmerlands Kommune om at bidrage med kr. 10.000 til 1. udgaven af festivallen. 

Formålet er at skabe debat og dialog
Det lyder videre: -Vi lægger stor vægt på, at festivalen bidrager til at styrke den lokale aktive deltagelse, bl.a. med ønsket om at inddrage andre lokale kulturaktører og foreninger. Ikke nok får publikum konkret viden med sig hjem ved at høre eksperter, meningsdannere og politikere ytre sig om emnet. Vi giver også publikum rig mulighed for at have samtaler med andre, hvis synspunkter de ikke nødvendigvis deler. Vores mål med festivalen er at skabe debat og dialog, hvor anerkendelse og refleksion er de bærende elementer i den demokratiske samtale og med et tema som ”Verden i forandring” er der rig mulighed for debat.

Der er ikke tidligere blevet holdt en debatfestival i Vesthimmerland, men vi håber med denne festival at kickstarte en tradition, som kan holde ved i mange år til gavn for kommunens borgere og for den demokratiske samtale i kommunen, lyder det fra  KulturDebathus Søttrup og LOF Vesthimmerland.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: