Vester Hornum viste byrådsmedlemmer hvad den kan byde på

VESTER HORNUM: Solen skinnede og Vester Hornum tog ud sig ud fra sin allerkønneste side. Det var nu ikke forårsrengøringen, som for øvrigt var til UG, som 17 ud af Vesthimmerlands byråds 27 medlemmer idag, lørdag,var kommet til Vester Hornum for at inspicere.

Nej, invitationen kom fra byens aktionsgruppe, der sammen med stort set hver eneste borger i Vester Hornum, gjorde sit til at vise det lille samfunds fortræffeligheder frem.  

Klokken 11,00 stod en VIP-lastbil, der var specielt konstrueret til lejligheden klar til at fragte byrådsmedlemmerne rundt på en guidet tur i Vester Hornum med lokale Carsten Thomsen og Kent Klitgaard som guider.

Bag rattet sad en anden lokal borger, nemlig Søren Vasegaard og omkring lastbilen strøg vågne bodyguards rundt i bedste ”Obama” stil, for at dirigere trafikken langs ruten.

Turen foregik i afstemt tempo, så de to guider undervejs, meget faktuelt og i en humoristisk tone, kunne få fortalt om byen. Hovedgaden var pyntet med flagallé og ved de otte holdepunkter undervejs var det også dannebrogsflag, glade smil og vink der kom byrådsmedlemmerne i møde.

Ved de 8 holdepunkter fandt man: dagplejen og onsdagsklubben foran Firkløveren, byens købmand, børnehaven i kernehuset, Gatten borgerforening og VHIF ved stadion, Jagtklubben ved Risevej Hyllebjerg Rideklub, Veterantraktorklubben og menighedsrådene ved kirken og endelig spejderne ved deres klubhus på Kirkebakken. Herefter gik turen retur af samme rute, hvor sidste stop inden Vester Hornum skole var Vester Hornum hallen, hvor der indenfor blev spillet håndbold og badminton. På pladsen foran hallen havde byens erhvervsliv taget opstilling med deres firmabiler.

2. sidste punkt for Åbent Hus arrangementet, inden serveringen af de gratis pølser, var et fælles foto af byens borgere sammen byrådsmedlemmerne. Her var det tydeligt at bemærke ”byrøddernes” begejstring for Vester Hornum borgernes sammenhold og byens aktivitetsniveau.

Om begejstringen får indflydelse på skæbnen for Vester Hornum skole, må tiden vise. Vester Hornum borgerne har i al fald gjort sit, for at vise hvad der har betydning for dem.                          

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: