Vester Hornum fester fra idag

VESTER HORNUM: Som en fast tradition, starter byfesten i Vester Hornum Kristi Himmelfartsdag. Igen i år kan byfestkomiteen byde på fire festdage med et flot og spændende program, hvor der er noget for alle aldersgrupper.

Programmet byder på flere indslag, der fast vender tilbage år efter år, men der er også nyheder.

Dette års to nyheder er Stjernetræffet lørdag eftermiddag med elever fra 8.-9. på Vester Hornum skole og deres forældre som udøvere. Søndag eftermiddag er der Allstars sangkonkurrence, hvor et land og et byhold i bedste tv-stil, stiller op imod hinanden. 

Begge nyheder har man en stor forventning til fremover vil være at finde fast på byfestprogrammet. 

Bilboksning starter festen
Traditionen tro, starter Byfesten, Kristi Himmelfartsdag ud midt eftermiddag, med et af festens mest populære indslag, nemlig bilboksning på p-pladsen ved Vester Hornum hallen.

For dem, der ikke har mulighed for at være med på den store revy aften, lørdag aften i forbindelse med byfestballet, er det også på byfestens første dag at man kan overvære generalprøven på dette års udgave af Vester Hornum revy’en. Revyen, som i år har den spøjse titel: Hvem gled i lorten?, tager som sædvanlig udgangspunkt i en række lokale begivenheder og personligheder, som med humor og et ekstra twist, kan få smilet og latteren frem hos de fleste.     

Ungdomsdiskoteket, som blev introduceret første gang sidste år, vil blive gentaget. Diskoteket henvender sig til de helt unge, nemlig børn fra 0. til 7. klasse. Ud over sodavand og sandwich, der følger med i indgangsbilletten, har arrangørerne også sørget for et tema for festen, som man håber børnene vil tage op som en udfordring som vil blive præmieret. Dette års tema er ”rød”

Lokale unge talenter
Fredag er en traditionsrig dag med familiehygge, grill og underholdning af lokale håbefulde talenter. I år er det dramaholdet med elever fra Vester Hornums 4,5 og 6. klasse, der vil synge numre fra deres nyudsendte CD, krydret med en række sketchs. 

Efter at stjernestøvet har lagt sig er det folkesangeren Ryan Larsen der tager over med dansemusik i Byfestteltet.

Lørdag er der nyt på programmet. De seneste års workshop er skiftet ud med et stjernetræf for 8-9. klasse med forældre. Men ellers lægger dagens program ud med gratis kaffe og rundstykker og børnedyrskuet, inden at kondiskoene spændes på.

Kl. 11.00 lyder startskuddet for Vester Hornum Løbet, som sidste år havde over 80 deltagere.

Koordinator for ”Vester Hornum Løbet” er Lone Gertsen, der allerede nu er i fuld gang med at tage imod tilmeldingerne fra løberne, hvis navne er lagt på Vester Hornums hjemmeside, fordelt på de forskellige aldersgrupper. Dermed kan man følge med i hvem man er oppe imod på den 5,7 km lange rute, som har start og mål på skolens p-plads. Alle deltagere som gennemfører ”Vester Hornum løbet” modtager et diplom, ligesom vinderne af hver gruppe naturligvis modtager præmie

Lørdag aften er festen flyttet til Vester Hornum hallen, hvor der er fællesspisning med buffet fra Flejsborghus, revy og derefter dans til ”Pia og Fars drenge”      

Samme aften vil kåringen af årets Vester Hornum borger finde sted.

Husk at stemme på årets Vester Hornum borger
Afstemningen foregår på Vester Hornums hjemmeside og årets indstillede kandidater er: 1. Aktionsgruppen, 2. Hanne Thomsen fra Flejsborg Gymnastik- og Idrætsforening, 3. Inge Jensen fra Vester Hornum Badmintonklub, 4. Jytte Jensen fra Vester Hornum badmintonklub, 5. Ketty Christensen fra Firkløveren og 5. Kristian Lorenzen fra Vester Hornum Idrætsforening, revy m.m.

Optog med fantasi og flotte udklædninger
Søndag vil Kimbrergarden gå i spidsen for byfestens optog, hvor byens foreninger og villaveje har fundet på flotte indslag. Flotte gamle veterantraktorer vil danne bagtroppen for det langtrukne optog. Hvem der har bragt optogets mest fantasifulde indslag vil blive afsløret midt eftermiddag – for først skal der spises kage. Byens bedste kagebagere er blevet opfordret til at komme med deres favoritkage, hvad enten det drejer sig om en bradepandekage, lagkage, sandkage, småkager o.lign. For den symbolske sum af kr. 20 kan Vester Hornum borgerne sætte sig til det gigantiske kagebord og bare spise løs indtil maven siger stop.

Sangkonkurrence
Allstars kendt fra fjernsynet er også kommet til Vester Hornum. Her vil byholdet dyste mod landholdet – og som bekendt drejer det sig om at have samlet det mest velsyngende kor. Bag landholdets kor står Karl Martin Andersen, men Karina Langgård og Yvonne Nielsen har fundet sangstemmerne der skal repræsentere byholdet. Vinderholdet findes ved skriftligt afstemning, og på den måde at man køber sig en stemme, der sågar kan udløse en præmie.         

Festens sidste programpunkt er Veterantraktor ringridningen. Igen er det Svend Pedersen fra den veterantraktorklub, der leder jagten på ringene fra de ældre motoriserede køretøjer.

Overskud til ungdommen
Bag byfesten i Vester Hornum står Vester Hornum Idrætsforening, Vester Hornum Badmintonklub og Vester Hornum Håndboldklub. De har sammen dannet en byfestkomité bestående af erfarne og trofaste kræfter.

I byfesten er René Christensen formand, desuden deltager Jette Thomsen, Lene Gravesen, Svend Nielsen, Jytte Jensen, Ulla Markvad, Lone Gertsen(byfestløb), Vita Thomsen og Mette D. Jørgensen.

Efter længere tids planlægning glæder de sig til at afvikle byfesten, så rigtig mange kan få glæde af det store program, hvis overskud går til ungdomsarbejdet i klubberne. De senere år har overskuddet givet et pænt tilskud til foreningernes nye ungdomsaktiviteter.

Byfesten håber igen i år på stor opbakning til arrangementet og ønsker alle en god byfest i Vester Hornum.                                                       

Søndag vil det flotte sambaoptog med Kimbrergarden i spidsen, gå gennem byen efterfulgt af adskillelige lokale kreative byfestvogne og en lang række af veterantraktorer.

Veterantraktorerne vil også være på plads når årets veterantraktorringridning finder sted på festpladsen. Igen er det Kaj Wisti Lassen og Svend Pedersen fra den lokale veterantraktorklub, der leder slaget bag jagten på ringene 

Lige efter at optogets mest fantasifulde vinder er blevet afsløret, slutter byfesten søndag eftermiddag af med den populære bilboksning på hallens p-plads.  

Overskud til ungdommen
Bag byfesten i Vester Hornum står Vester Hornum Idrætsforening, Vester Hornum Badmintonklub og Vester Hornum Håndboldklub. De har sammen dannet en byfestkomite bestående af erfarne og trofaste kræfter. I byfestkomiteen er René Christensen formand, desuden deltager Jette Thomsen, Svend Nielsen, Svend Pedersen, Heidi Thorsgaard, Mette Bæk og Jytte Jensen. 

Efter en længere tids planlægning glæder de sig til at afvikle byfesten, så rigtig mange kan få glæde af det store program, hvis overskud går til ungdomsarbejdet i klubberne. Sidste år slog overskuddet fra byfest aktiviteterne igen rekord, hvilket gav et pænt tilskud til foreningernes nye ungdomsaktiviteter.

Byfestkomiteen håber igen i år på stor opbakning til arrangementet og ønsker alle en rigtig god og solrig byfest i Vester Hornum.        

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: