TREND: Den store kalkulator er i fuld gang på Trend Kro, hvor man skal i gang med indkøb og forberedelser til Verdensrekordforsøget med fremstilling og servering af stegt flæsk og persillesovs til 1.250 mennesker. Et antal personer, som Trend Kro aldrig har bespist tidligere, og som aldrig har været samlet til stegt flæsk og persillesovs nogen steder i verden.
Hvor meget skal der købes ind af forskellige varer for at der er nok, er det store spørgsmål. Tidligere erfaringer fra et utal af torsdag aftener, hvor der traditionen tro serveres stegt flæsk og persillesovs hjælper indehaveren Gitte Thomsen på vej. Hvor mange arbejdstimer der kræves for at kunne nå tingene er også med i beregningerne. Udregningerne viser, at der bliver travlhed på Trend Kro i de kommende dage.
18.750 stykker flæsk koster 150 grise livet
– Vi beregner 15 stk. flæsk pr. person. Det giver i alt 18.750 stk. flæsk og svarer til, at der skal slagtes 150 grise for at kunne levere det. Hvis vi tager udgangspunkt i, at en person skal stege flæsket, så vil det vare omkring 63 timer eller i alt godt 9 normale arbejdsdage. Udskæring af flæskesiderne vil tage en person 7 arbejdsdage, så vi får brug for en del hænder til at få dette arbejde løst, siger Gitte Thomsen, Trend Kro.
375 kg. kartofler koges i 25 gryder
Med hensyn til kartofler, så regnes der med, at hver person fortærer 300 gram. Skrælning af kartoflerne i en mekanisk kartoffelskræller vil tage ca. 50 timer for en person eller 7 arbejdsdage. Med hensyn til kogning af kartoflerne, så skal alle kroens blus i gang og det forventes, at der vil blive cirka 25 gryder kartofler, der skal koges. Kogningen vil tage ca. 19 timer.
375 liter mælk og 63 bundter persille.
Erfaringerne siger, at hver gæst spiser en kvart liter sovs til en portion stegt flæsk. Det betyder, at vi for at sikre os, skal have lavet tre hundrede og halvtreds liter sovs. Det betyder, at vi skal have mindst 42 gryder i gang for at kunne følge med mht. sovsen. Hertil kommer, at vi skal have rengjort og hakket 63 bundter persille, for det er vigtigt, at man kan både se og smage de grønne urter. For at klare sovsen samt rengøring og det at få persillen hakke, skal vi regne med, at det tager en person 7 timer at klare det. Det vil ca. tage 32 timer at lave al sovsen.
27 medarbejdere til servering og baren
Der skal 17 medarbejdere i gang med serveringsarbejdet, opfyldning af ”ta’ selv bordet”, oprydning og andre servicefunktioner. Med en varighed på ca. fem timer, vil det betyde 85 arbejdstimer.
Der skal bruges 10 mand i barerne til at sørge for, at folk kan få serveret øl, vand og vin. Det betyder 50 arbejdstimer.
Service skal lejes ind
– For at kunne klare bespisningen af gæsterne, vil der skulle lejes 1.300 flade tallerkener, skeer og gafler ind. Der skal lejes fade, skåle, sovseskåle ind, så ”ta’ selv” bordene hele tiden er fyldt op. Der skal lejes ovne, gryder, pander ind for at kunne få arbejdet i køkkenet til at køre. Opvask og rengøring af dette materiel forventes for en person at tage 75 timer.
Trafikregulering og anvisning af P-pladser
Ved trafikregulering og anvisning af parkeringspladser forventer vi, at der vil være engageret 20 personer i seks timer hvilket betyder 120 arbejdstimer. Til opstilling og nedtagning af telte, borde og stole skal vi bruge 10 mand i otte timer, hvilket i alt er 80 arbejdstimer. Til opdækning skal vi forvente brug af fem hjælpere i to timer, altså 10 timer. Hertil kommer, at vi skal have slået græsset på markarealet, hvor der skal være parkering. Der skal fyldes op med grus for at vi kan få plads til telt-opstillingen. Der skal sætte afspærringsbånd op, så det er let at finde til og fra parkeringspladserne. Der skal opsættes skilte med parkering og standsning ude foran kroen. Varigheden af dette arbejde forventes at tage 20 timer for en person.
Udviklingsarbejde og ansøgninger
Udarbejdelse af ansøgninger, pressemeddelelser, invitationer, udbringning af disse, ophængning af plakater, udarbejdelse af hjemmeside, kontakt til leverandører, modtagelse af pladsbestillinger, udsendelse af bekræftelser og bordreservationer til de der bestiller og indbetaler, bordskilte, ansøgninger om godkendelser hos relevante myndigheder, møder og meget andet, så forventes der et timeforbrug på mindst 95 timer til det.
910 arbejdstimer på at sætte Verdensrekord
Alt i alt vil den samlede planlægning, afvikling og oprydning løbe op i ikke mindre end 910 arabejdstimer eller 26 ugers fuldtidsarbejde for en person. Sætter man det op imod den indtægt, der kommer fra de 1.250 gæster, så hænger det langt fra sammen økonomisk.
Det koster at satse
– Det skal det heller ikke, siger Gitte Sørensen, Trend Kro. Det koster at satse på en Verdensrekord, og det er vi klar til at betale for. Vi ved, at det samlede resultat vil være PR af format og betyde, at vi op til og efterfølgende får mange gæster. Mit håb er, at vores satsning vil få betydning for forretningslivet og turismen i Vesthimmerland i årene fremover.