Verdens højeste lift kommer fra Farsø

FARSØ: Der er ikke tale om en flyvemaskine, men det kunne der næsten ligeså have været, for vi taler om en ”Dronning af himlen” der rager 103 meter i vejret.

”Dronningen”, der er tale om, er verdens hidtil højeste personlift, og den er såmænd udviklet i lille Farsø af den internationale liftvirksomhed Danilift på Søndergården.

Liften er udviklet til vedligeholdelse af f.eks. vindmøller. Liften er monteret på et 5-akslet terrængående mobilkran chassis, hvilket betyder at liften kan bevæge sig i – og komme igennem alle former for terræn, på trods af sine 16 meter i længden og vægt på 60 tons inkl. lift.  

Liften, som ganske vist er produceret i Tyskland, er lige nu i Farsø til fremvisning, inden den af Danilift A/S sendes videre til udlejningsvirksomheden BMS i København, som den er solgt til.

Som omtalt andetsteds i avisen, kan verdens højeste lift ses og demonstreres i Farsø Midtby i den kommende weekend. Her vil det være muligt at blive sendt betragteligt i højden over Farsø, hvis ellers vejret tillader det.

Hvis det ikke lige blæser, så kan det være koldt på toppen. Af samme grund har Danilift A/S fremstillet og monteret specielt udstyr i platformen, som kan bære i alt 600 kg. Danilift har udviklet et varmesystem til hænder og fødder, som sørger for at operatøren ikke fryser, når der arbejde i højden. Liften har derudover fået monteret et hejsesystem, som kan bruges til at hejse materialer op til kurven.

Liftens støtteben har fire forskellige opstillingsmuligheder, hvilket den kan bruges på steder hvor der er et minimum af plads.

Danilift A/S har tidligere haft rekorden på levering af den største lift i Danmark. Dengang var kunden også BMS og højden på den lift var 70 meter.

Danilift A/S har igennem 11 år samarbejdet med den tyske fabrikant Wumag – i dag Palfinger Platform. Det er blevet til en afsætning af ca. 120 lifte til danske kunder, heraf fire stk. på 70 meter.

Udover lifte er Danilift A/S producent af lifte til specielt el-værker og brandslukning.                      

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: