Vellykket Kulturuge med start i Farsø

FARSØ/ VESTHIMMERLAND: I uge 10 fandt Vesthimmerlands Kulturuge sted. Der er nu evalueret på ugen.    

Kulturugen havde ca. 53 offentligt tilgængelige arrangementer og 2.810 besøgende på de større arrangementer. Derudover blev det musikalske foredrag med Jens Jacob Tychsen aflyst på dagen grundet et uheld. Derfor er besøgende, selvom arrangementet finder sted her i slutningen af april, ikke talt med i besøgstallet.På skoleområdet var ca. 900 udskolingselever inviteret til oplæg med Rasmus Brohave på HEG. Biblioteket havde i alt besøg af 857 fordelt på flere arrangementer.

Åbningen af Kulturugen fandt i år sted i Farsø, hvor en lokalarbejdsgruppe hurtigt fik inviteret Versalift med i planlægningen. Både arbejdsgruppen og Versalift tog initiativ og planlægningen forløb gnidningsfrit. Versalift bød i den grad ind på opgaven, specielt på selve dagen for åbningen. Alt det praktiske havde Versalift styr på og 30 medarbejdere mødte ind for at hjælpe og tale med besøgende. Den Unikke Trio gav koncert og efterfølgende kunne man se nærmere på lifte -og endda prøve en. Det var en stor succes – og der mødte flere op end antaget. Ca. 400 deltagere.

Evalueringen viser, at det giver rigtig god mening at samarbejde med erhvervslivet/lokale og det kunne man også se på søndagens arrangement “Kultur og KO”, der var velbesøgt af børnefamilier. Det er estimeret, at der var ca. 500 besøgende på Stenvadgaard til country musik blandt køer, klimadebatter og mange aktiviteter for børn. Arrangementet blev planlagt af Vesthimmerlands Biblioteker og gårdens ejer.

Afslutningen af Kulturugen blev afholdt i ALFA med Åben Scene samt børnekoncert med Min Mormors Gebis.

Der har været et godt samarbejde med Skole- og dagtilbudsafdelingen, der har bidraget med kontakt til skoler og dagtilbud. I starten af 2023 begyndte skoler/dagtilbud at melde ind med deres arrangementer. Da disse er en del af skolernes- og dagtilbuddenes hverdag, betragtes disse arrangementer som “lukkede” og offentliggøres dermed ikke.

Den afsatte økonomi til skole- og dagtilbudsområdet blev i år anvendt til udskolingseleverne. De blev inviteret til et oplæg med Rasmus Brohave (youtuber), der talte om sociale medier, kommunikation og en professionel tilgang samt sit arbejde som ambassadør for UNICEF.

I 2024 afholdes åbningsarrangementet i Løgstør. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: