Velkommen til Havnefest

HVALPSUND: Når Havnefesten i Hvalpsund løber af stablen fra idag, bydes der velkommen til de mange besøgende med et stort program, hvor der er noget for alle aldre.

Havnefesten holder traditionen tro til på Havnepladsen omkring Hvalpsund Net, Fiskerihavnen og det grønne område ved legepladsen, hvor også det store kræmmermarked vil være på plads fra fredag formiddag. I den modsatte ende af Havnepladsen ved logihuset vil det store festtelt være opstillet som vil være rammen for festens store sammenkomster.  

    

Starter med banko

Festen starter onsdag aften ud med det populære bankospil, der for sjette gang afholdes i forbindelse med Havnefesten. Sidste år var der bænket ikke færre end 215 ivrige bankospillere fra nær og fjern i det store festtelt til en gang banko. Det store fremmøde, som har vokset sig større fra år til år, og dermed og har tiltrukket sig større interesse fra sponsorer, betyder at gevinstpuljen og antallet af spil også er blevet endnu større.           

 

Hvalpsund Løbet forventer 300 til start

Også Hvalpsund Løbet er særdeles populært at deltage i. De senere år har løbet været tæt på at runde de 300 deltagere – og mon ikke det endelig skal lykkes i år.

 

Det 6,7 km lange Hvalpsund Løb, der har en smuk rute gennem Hvalpsund by og sommerhusområde, er nemlig atter i år et af de ni motionsløb i Vesthimmerlands Cup, hvor der kan løbes point ind. Bag Hvalpsund Løbet står Hvalpsund Borgerforening og foreningens formand Ole Randrup er forberedt på at 300 hundrede deltagere møder op til start.      

 

Ole Randrup gør opmærksom på at alle velkomne til at deltage, såvel børn som vokse, øvede som uøvede løbere, idet ruten naturligvis også kan foretages i rask gang.     

 

Der skal festes igennem til Tyroler aften

Ud over at kræmmermarkedet åbner sine boder fredag, så bliver fredag den store tyrolerdag i forbindelse med Havnefesten.

 

Havnefesten havde sidste år præmiere på sin tyroleraften. Det var en kæmpe succes, men ikke velvalgt på en torsdag aften. Derfor holder den festlige tyroleraften eller en ”After Ski fest” i år flyttedag til fredag aften, så der rigtigt kan festes igennem. Det store festtelt være udstyret og indrettet, som en ægte ”Bierstube” og ikke mindst vil barpersonalet være udklædt i de kendte Diedl og Lederhosen. I løbet af aftenen, vil Tyroleraftenens gæster blive budt op til ”Jägermeister” dans til tyrolertoner, der leveres af Krautseppl og en DJ. For at få lagt bunden i maven, inden de mange ½ liters fadøl hældes ovenpå, starter aftenen ud med fællesspisning i teltet. Hvad er der på menuen? – wienerschnitzel naturligvis.                   

 

Torvemarked i midtbyen
For to år siden flyttede torvemarkedet og bagagerumssalget tilbage til midtbyen, nærmere bestemt på p-pladsen bag Dagli’ Brugsen. Her vil torvemarkedet også være at finde i år, hvor der vil være rigelig med plads til salgsboder fra butikker, foreninger og private. Sammen med torvemarkedet og gratis kaffe og rundstykker, vil der også være aktiviteter for børn, som opfordres til at møde op med deres kæledyr til børnedyrskue.       

 

Kæmpe legeland for børn

Lørdag eftermiddag vil festlighederne igen foregå på havnen og vil henvende sig til hele familien.

I stedet for tidligere tiders tivoli, har havnefesten i år i stedet bestilt et kæmpe legeland for børn, som består af alskens hoppepuder og andre aktiviteter, som børnene kan få adskillelige timer til at fornøje sig med. Legelandet som vil være opstillet i forbindelse med festteltet vil være åbent både lørdag og søndag eftermiddag og vil sågar lørdag eftermiddag få besøg af en ægte tryllekunstner.

 

For de børn som elsker at optræde, er der arrangeret Scenen er Din. Så det er bare med at få øvet, meldt sig til konkurrencen og gøre sig klar til at optræde foran alle de andre børn.        

 

Back to the 80’ies

Lørdag aften er der igen bud efter det voksne publikum. Sammen med helstegt pattegris er der inviteret til 80’er fest.

 

80’er festen er en forynget udgave af den tidligere havnemiddag med efterfølgende bal. I år bliver det altså med 80’er musik leveret af Diskotek Venus og DJ Peter Christensen.       

 

Festens populære indslag

Søndag afvikles havnefestens nok mest populære indslag, nemlig plankeslagsmålet, hvor deltagerne kæmper på en planke udlagt mellem mole og en fiskekutter. Reglerne er simple. Den der bliver stående på planken har vundet og går videre til næste runde. Taberen må naturligvis tage sig en tur i havnens vand, hvilket altid er til stor morskab for publikum. Spændende bliver det om de seneste års suveræne vindere Michelle Nielsen og Bo(Taxa)Pedersen kan blive væltet af pinden. 

 

Forinden er det store byfestoptog gået gennem byen, med De Glade Spillemænd i front, og på den gamle remise med udsigt over sundet har en anden fast tradition, nemlig friluftsgudstjenesten fundet sted.

 

Eftermiddagen byder også på endnu mere musikalsk underholdning nemlig med de lokale Seagulls, som vil hygge om havnefestens gæster.  

 

I løbet af søndag eftermiddag og aften bliver vinderne i de mange forskellige konkurrencer offentliggjort inden at Havnefesten kl. 22.00 takker af for i år.                                 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: