test

Varmens Dag på årets koldeste dag

FARSØ: Dagen var velvalgt, for på årets hidtil koldeste dag, kunne Farsø Varmeværk i dag invitere indenfor, for at vise varmeanlægget i drift – for fuld kraft.

Både børn og voksne fik fortalt hvor varmeværket virker.

Rundvisning på værket.

Varmens Dag på Farsø Varmeværk.

Der var åbent hus på Farsø Varmeværk i anledning af Varmens Dag. Som et af de få varmeværker i lokalområdet deltog Farsø Varmeværk i premieren på Varmens Dag, som foreningen af danske varmeværker stod bag.             

Det kom derfor forbrugerne i Farsø og deres familier til gode, at kigge nærmere på, hvor fjernvarmen kommer fra – og til at se, hvorfor fjernvarmen er et varmesystem, mange andre lande misunder os.

Driftsleder Bo Rasmussen og de øvrige ansatte viste rundt og det var nogle ganske imponerende faktuelle oplysninger de kunne give på årets koldeste dag, hvor kedlerne kørte for fuldt tryk.

Forsyner 1500 husstande i Farsø
Farsø Varmeværk forsyner lidt over 1500 forbrugere, herunder nogle større aftagere såsom indkøbscenter, skole og nogle virksomheder i Farsø by.

Varmeværket fyrer med flis og til nøds med naturgas, hvilket er yderst sjældent.

Varmeværket har lagerplads til 600 tons flis, som svarer til knap en uges forbrug i vinterperioden hvor det er koldest. Flisen kommer bl.a. fra den lokale vinduesfabrik Inwido, Hede Danmark og Lindenborg Gods. Det tørre produktionsflis og det fugtige skovflis blandes i lagerhallerne til det forhold der giver den bedste brændselseffekt. 

I søndags med en nattetemperatur på minus 13 grader var forbruget på 80 tons i døgnet. Til sammenligning blev der i starten af januar, hvor der som bekendt var forårsagtige temperaturer, blev der brugt 54 tons i døgnet.

Når det er koldest bliver der sendt 180m3 varmt vand ud til forbrugerne i timen. Temperaturen der sendes ud er på 85 grader. Temperaturen på vandet der ryger tilbage til værket i det lukkede rørsystem er på godt 37 grader.

Også for børn
Varmens Dag var også for børn. For ud over en rundvisning på værket var der også en konkurrence for de yngste med præmier. Konkurrencen bestod i at finde tegninger med Mulle Muldvarp og Regnar Regnorm rundt omkring på værket. Som belønning fik børnene en bog med hjem om de to figurer, som har stiftet nærmere bekendtskab med fjernvarmen.           

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: