HVALPSUND/LOUNS: Ved årsskiftet blev Louns Vandværk og Hvalpsund Vandværk sammenlagt under navnet Hvalpsund Vandværk.
Startede samarbejde for flere år siden
De to vandværker indledte allerede for en del år siden et samarbejde ved at etablere en nødforsyning mellem forsyningsområderne til sikring i tilfælde af problemer ved et af vandværkerne. Gennem årene har begge vandværker haft glæde af denne mulighed for forsyning af vand til forbrugerne.
Sammenlægning en fordel
Gennem de seneste to år er kontakten blevet udbygget yderligere i form af et teknisk og administrativt samarbejde. På baggrund af dette, tog bestyrelsen i Louns sidste efterår kontakt til bestyrelsen i Hvalpsund med forslaget om en sammenlægning. Begge bestyrelser er af den opfattelse, at en sammenlægning kan være en fordel på flere områder. Juridisk vil sammenlægningen bestå i, at Hvalpsund Vandværk overtager Louns Vandværk.
I Louns har man afholdt 2 ekstraordinære generalforsamlinger med ovenstående emne som hovedpunkt. Ved den sidste af generalforsamlingerne blev der givet fuld tilslutning til projektet.
De to vandværker råder over 4 rå-vandsboringer, som alle kan fremvise meget flotte resultater, når der tages vandprøver fra akkrediterede laboratorier.
På vandværket i Hvalpsund har man investeret i et stort nødstrømsanlæg, der kan indsættes, hvis strømforsyningen skulle blive ustabil. Elforsyningerne har gennem årene givet udtryk for, at med den stigende uro i verden, vil der kunne være tidspunkter på døgnet, hvor dele af el-nettet vil kunne blive lukket ned. Med vandværkets investering vil det stadig være muligt at forsyne både Louns og Hvalpsund med vand, hvis strømmen forsvinder.
I Louns er der 325 forbrugere, og i Hvalpsund er der 940 forbrugere, der modtager vand.
I pressen omtales ofte problemer med vandværker, der har pesticidrester eller PFAS-stoffer i råvandet, der skal renses, inden det sendes ud til forbrugerne. Ingen af ovennævnte vandværker har disse problemer og forventes ikke at få det, da vandet hentes i stor dybde under et skovområde.
Den fælles drift vil have flere økonomiske fordele, da det vil være muligt at lade kun ét vandværk forsyne forbrugerne, når vandforbruget er lavt. Ved serviceaftaler vil det også kunne lade sig gøre at indhente billigere ordninger.
Fra 2 til 1 bestyrelse
På bestyrelsesplan sker følgende: Svend Erik Jensen fratræder bestyrelsen i Hvalpsund efter at have udfyldt sin plads gennem 48 år. Svend Ovenskov, Jan Jensen og Olav Michelsen fra Louns tiltræder den nye bestyrelse.
Fra midten af marts nedlægges Louns Vandværks hjemmeside og al information vil derefter fremgå af Hvalpsund Vandværks hjemmeside.
/cf