Valhalla har fået arbejdsmiljøpris

FARSØ: I dag var personalet i gårdbørnehaven Valhalla de glade modtagere af FOA Aalborgs arbejdsmiljøpris.

Her ses pædagoger og børn med diplom og de gaver de har fået i forbindelse med tildelingen af arbejdsmiljøprisen. Især æbletræet, som er en gave fra Vesthimmerlands kommune, glæder børnene sig meget til at få plantet i gårdbørnehaven.

Valhalla fik dette diplom.

Valhallas ni ansatte pædagoger har nemlig sat sig for at ændre arbejdsmiljøet med særligt fokus på at få job, familie og fritid til at hænge sammen.

Pædagogerne fortæller, at de igennem de seneste tre år har iværksat mange forskellige initiativer for det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Værdien af at få skabt arbejdsglæde har indflydelse på både job og fritid og smitter af på ”produktiviteten”, sygefraværet og livsglæden.

– Har man som medarbejder en rigtig god dag på jobbet giver det også overskud og energi til familie og fritid, siger tillidsrepræsentant Irene Lysdahl.  

På eget initiativ
På det månedlige personalemøde i Valhalla har man diskuteret, hvad man kan gøre for at styrke arbejdsmiljøet. Personalet har blandt andet besluttet, at alle på arbejdspladsen har mulighed for at deltage i en række foredrag og teambuilding kurser for at få inspiration til fortsat at styrke arbejdsmiljøet. I Valhalla mener man, at det er vigtigt for medarbejderne at finde en fælles kultur der øger selvværdet og energien hos den enkelte. Sker det, er man også overbevist om, at resultatet kommer børn og forældre til gode – ja hele institutionen, som pt. har 50 børn. 

Har allerede givet resultat
Personalet fortæller, at de allerede kan se resultater af indsatsen.

– Vi er kommet tættere på hinanden, hvilket bevirker at vi er blevet bedre til at bruge hinandens styrker i det daglige arbejde. Vi er blevet mere bevidste om, at vi alle har noget at bidrage med og vi kan konstatere at sygefraværet er faldet, fortæller tillidsrepræsentant Irene Lysdahl.

Det er sjette gang FOA Aalborg udskriver arbejdsmiljøkonkurrencen og uddeler årets arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en nordjysk arbejdsplads, som gør en ekstraordinær indsats for at værne om det gode arbejdsmiljø.

Pris og penge fra FOA og kommunen
For overrækkelsen af årets arbejdsmiljøpris stod FOA Aalborgs faglige sekretær Anne-Grethe Sveistrup. Prisen bestod af et diplom og check på kr. 3.000.

Også formand for Børne- og skoleudvalget i Vesthimmerlands kommune Henrik Dalgaard mødte op på dagen. Ligeledes udstyret med en check på kr. 3.000 og et æbletræ til gårdbørnehaven.

– Vi er rigtig stolte over, at I er gode til at hjælpe arbejdsmiljøet, lød det fra Henrik Dalgaard.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: