Ullits projektet

ULLITS: Umiddelbart efter generalforsamlingen i Lokalhistorisk forening for Ullits og Foulum på tirsdag, vil der være en fortælling om ”Ullits projektet”.

I forbindelse med Ullits By`s 100 års jubilæum i 2010 tog Ullits borgerne Hanne og Anton Langbak initiativ til at beskrive historien om hvert enkelt hus i Ullits by. De to kom i de følgende år langt med deres dengang store projekt. Fik nævnt hvert hus, hvem der havde bygget det og ejede det osv.

På et tidspunkt følte Hanne og Anton at det udviklede sig til en for stor opgave, og idet de heller ikke var født og opvokset i Ullits, men var tilflyttere, syntes de at opgaven for dem blev for stor. Derfor satte de projektet på pause. Herefter blev opgaven tilbudt lokalhistorisk forening, og den tog foreningen imod, for at føre den videre.

Lokalhistorisk forening har nu igennem to år arbejdet med Ullits historie, og er parat til at fortælle om projektet. Alle der kommer i forbindelse med foreningens generalforsamling kan få en orientering om dette historiske projekt. Derudover gives der en redegørelse angående tankerne om udgivelse af materialet i en eller anden trykt form.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: