Ullits har fået fiskebutik igen

ULLITS: For fire år siden blev den tidligere Ullits Kro omdannet til fiskebutik og røgeri

af Tom Laursen, der slog sig ned med TM Frost og Fisk. Som bekendt rykkede Tom Laursen tidligere i år til Hvalpsund, hvor han åbnede Havnens Røgeri og dermed satte lokalerne i Ullits til salg.

Lokalerne fik snart interesse for en anden fiskehandler, nemlig HB Fisk fra Hverrestrup ved Aalestrup, som godt kunne tænke sig sit eget røgeri. For halvanden måned siden faldt handlen på plads.

HB Fisk

HB Fisk har eksisteret i 8 år, med tidligere erhvervsfisker Benny Jensen som ejer. For fem år siden kom partneren Helle Binderup Dalum til, og deraf navnet HB Fisk.  

2 fiskebiler – og nu butik og røgeri
De to ejere har hver deres fiskebil, som har holdepladser forskellige steder såsom Aars, Aalestrup, Løgstør, Støvring, Nørager, Hobro, Gug, Randers og Nykøbing Mors. Med andre ord er ugekalenderen allerede fyldt godt op.  

-Men jeg har lørdag fri, fortæller Benny Jensen. Den vil jeg nu bruge til at ryge den fisk, som vi sælger fra fiskebilerne. Samtidig kan jeg passende have åbent i fiskebutikken og sælge take-away fiskemenuer.  


Benny Jensen glæder sig især over røgovnen, der betyder at HB Fisk nu kan selv kan ryge fisk, som sælges fra de to fiskebiler og butikken i Ullits. 

Ejere flytter til Ullits
Parret har planer om at flytte til Ullits, og udnytte den privatbeboelse på 120m2, som hører til.  

-Det betyder at vi kan udnytte tiden endnu bedre. I forvejen ankommer der frisk fisk med fragtmand til Ullits hver nat, så vi ikke selv behøver at køre til Hirtshals for at hente. Det betyder, at vi kan starte med at pakke fiskebilerne om morgenen. Ved at flytte til Ullits får vi endnu mere tid om morgenen inden vi kører ud, fortæller Benny Jensen og fortsætter:    

Med bopæl i Ullits, betyder det også at HB Fisk bliver endnu mere fleksibel med hensyn til hvornår røgovnen startes op og hvornår der er åbent i fiskebutikken. Her i vinterhalvåret nøjes vi med åbent hver lørdag. Til sommer er det sandsynligt at åbningstiden udvides.  

Som tidligere nævnt har Benny Jensen været erhvervsfisker, og ved dermed en del om fisk. 

-Det var i Thyborøn i mine unge dage. Derefter arbejdede jeg på boreplatform i Nordsøen i 25 år. For 8 år siden vendte jeg hjem og startede fiskebilen. For fem år siden mødte jeg Helle, som er uddannet pædagog. Hun kunne godt tænke sig noget nyt, så derfor gik vi sammen om HB Fisk. HB Fisk har indtil nu haft base i Hverrestrup, 20 km. fra Ullits.  

Første åbningsdag i lørdags
Lokalerne i Ullits har været lige til at flytte ind i. I lørdags var første åbningsdag og der var glæde at spore hos kunderne.  

Benny Jensen fortæller, at man tydeligt fornemmer i fiskebilen, at kunderne vil købe frisk fisk og kvalitetsfisk fra fiskehandleren. Det også derfor at vi åbner fiskebutikken i Ullits.  

Ud over at man også kan købe fiskedeller, stjerneskud, fiskeplatter, fish n’ chips m.m. på bestilling, så har butikken også et udvalg af honning og vebbestrup is. Jeg kunne også godt tænke mig et udvalg af gode spegepølser, fortæller Benny Jensen for at understrege at kunderne går efter kvalitet, selvom det koster lidt mere.      

SE ANNONCEN FOR HB FISK HER


Nu er der gang i lokalerne på Hotelvej 7 i Ullits igen, efter at HB Fisk er rykket ind.          
      

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: