test

Ullits Byfest gennemført med succes

ULLITS: Selvom der var et meget omskifteligt vejr under byfesten i Ullits, så blev alt gennemført med succes.

Ullits har genoptaget sit optog på byfestens sidste dag. Optoget bestod af gamleveteran køretøjer ført at kendte Ullits borgere.

Der var gl. daws ol dyst med levende bordfodbold

… og plankeslagsmål.

Byfestgudstjenesten onsdag aften i Gl. Ullits kirke blev afviklet på en noget anderledes måde, nemlig uden sognepræst Troels Lauersen, som var ramt af influenza. De ansatte ved Ullits kirke stod i stedet for gudstjenesten, som foregik med bravur med festlig folkemusik, sange og oplæsning af HC Andersen, da temaet for byfesten nu var gamle dage.  

Torsdag samlede mange af Ullits borgerne sig kræfter til at være klar til byfest igen fredag. Fredag blev en populær familieaften med spisning, traditionel banko og herefter banko med ”Numre”. Numrene blev kort og godt fundet på en ny måde, bl.a. da ”Gamle Ole/nr. 90” blev udtrukket, kom der en ”gammel herre” gående gennem hallen. Også forskellige lokale spørgsmål fik publikum stillet såsom, hvornår banen åbnede i Ullits, nemlig 1910 – ja så var numrene dermed 19 og 10.

Også gevinsterne var anderledes, idet en enkelt vinder vandt en ”Plovmand” – og ja selvfølgelig kom en RIGTIG ”bonde” gående gennem hallen.  Men han går dog stadig rundt, da han ikke var til afsætte.

Lørdag startede traditionen tro med rundstykker ved Kwik Spar samt børnedyrskue, dog var der kun 3 dyr tilmeldt. Fra middag kørte et fantastisk flot veteranoptog gennem byen med i alt 19 veteran traktorer og biler og som bagtrop kørte en rigtig fin hestevogn, som indtog skolegården til udstilling. Selvom vejrguderne ikke helt var gode ved Ullits byfesten havde rigtig mange folk valgt at møde op til dagen. Der blev afviklet finale i Gl.daws OL med levende bordfodbold og plankeslagsmål over vand, hvor Nymarken vandt sejren, og skal nu prøve kræfter med Himmerland fodboldgolf.

Børnene havde konkurrence i at grave guld i en container. Caroline Mathilde blev ”Årets Guldgraver” og havde gravet 102 stykker guld frem.Årets bedste skytte bestående af kartoffeldart og bueskydning samt årets bedste dartspiller blev vundet af Henry i begge discipliner.

Dagens højdepunkt blev serveringen af de populære kæmpe grillpølser, som blev grillet på pladsen.

Byfesten 2012 blev lørdag aften afsluttet med feststemte borgere, der først spiste lækker mad, og derefter fik en god svingom.

Byfestkomiteen kunne godt have ønsket, at der var lidt flere mennesker til festen lørdag aften, men når det er sagt, er de samvirkende foreninger i Ullits glade for nogle rigtig gode dage med byfest i Ullits.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: