Uhyggeligt hyggeligt på Hessel

Af: Candy Fröse

HVALPSUND: At det skulle være skræmmende, men samtidigt hyggeligt, var ikke til at tage fejl af, da der i aften, for fjerde gang blev afholdt Halloween på Herregården Hessel

25 elever fra Produktionsskolen Kongshøjgaard fremførte en stomp – en rytmisk slagtøjsserie på murerbaljer. Eleverne alle iført sorte kutter og hvidemalede ansigter skabte en hel særlig stemning, som de stod der i en halvcirkel foran Hessels gamle stuehus med deres siluetter slikkende op af de hvidkalkede mure i baggrunden.

Mange børn havde taget imod opfordringen om at møde op udklædte til Halloween på Hessel – og det gjorde jo blot aftenen endnu mere stemningsfuld.

Ved indgangen mødte man straks hyggen med op mod 150 lysende græskarhoveder på stendigerne.  

Men straks indenfor blev det særdeles spændende med effektfulde lyde og uhyggelige og skræmmende væsener.  

Lyden blev meget tydelig, da 25 elever fra Produktionsskolen Kongshøjgaard fremførte en stomp –  en rytmisk slagtøjsserie på murerbaljer. Eleverne alle iført sorte kutter og hvidemalede ansigter skabte en hel særlig stemning, som de stod der i en halvcirkel foran Hessels gamle stuehus med deres siluetter slikkende op af de hvidkalkede mure i baggrunden. Eleverne var i øvrigt, meget dygtigt, blevet instrueret af Tina Boysen, musiklærer på Strandby skole.            

Omkring 150 børn og voksne havde på forhånd tilmeldt sig til spisningen i laden, hvor menuen stod på biksemad og pølser. Således var alle klar til aftenens opgaveløb med i alt ti spørgsmål, hvortil svarene fandtes rundt omkring på herregården..

Herregården var kun lidt oplyst, så man måtte ofte famle sig frem. Selv de voksne fik sig indtil flere forskrækkelser, når der for eksempel dukkede en mumie ud af et hjørne, eller de stødte på spøgelser og varulve

Bag det (u)hyggelige arrangementet stod – traditionen tro, Produktionsskolen Kongshøjgaard og det var da også skolens udklædte elever og lærere der gemte sig bag, de malede ansigter og masker, der forestillede vampyrer, hekse, munier og andre uhyggelige væsener.                   

Efter at have løst de uhyggelige opgaver, sluttede aftenen af med kaffe og giftkage i Hessels cafe

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: