Uhrehøje Plantage får hjertesti

UHREHØJE: Lokalkomiteen af Hjerteforeningen har indgået et samarbejde med de 10 campingpladser i Vesthimmerlands Kommune.

Uhrehøje Plantage indbyder til aktivitet og motion. Derfor får skoven nu sin egen afmærkede hjertesti, som de 10 vesthimmerlandske campingpladser og den vesthimmerlandske lokalkomité af hjerteforeningen står bag. Stien åbnes 1. maj.

Formålet er at indsamle beløb til Hjerteforeningen, så oplysningsarbejdet og forskningen i hjerte- og karsygdomme kan udvikles og øges.

Campingpladser og hjerteforening i samarbejde
Hjerteforeningen synes at formålet passer fint sammen med campinglivet, som står for frisk luft, aktiviteter, afslapning, samvær, hygge, sundhed og motion. Og det er præcis de sidste to elementer, som er grundlaget for dette nye initiativ og samarbejde, som afholdes den 1. maj i Uhrehøje Plantage, som også er den årlige Campusdag, stiftet af DK-Camp og Hjerteforeningen.

Hjertestien åbnes af borgmesteren
– Vi er glade for at borgmester Knud Kristensen vil indvie Hjertestien. Det giver et meget positivt signal, at førstemanden i kommunen, bakker op om både sundhed og en god oplevelse for campisterne, siger Leo Nørgaard, som er formand i Vesthimmerlands Lokalkomité i Hjerteforeningen. Efter indvielsen får hver deltager sit personlige Hjertepas, en flaske vand og et stykke frugt, og starter turen med at måle blodtrykket for første gang.

Efter det endelige startskud får deltagerne mere at vide, om motion i skoven. Hjerteforeningen har udarbejdet forskellige øvelser, som kan laves alene, ved hjælp af et træ eller fx et sjippetov. Fordi at det er rart at vide mere om motion og ens krop, bliver blodtrykket også målt undervejs. 

Der afholdes et Hjertelotteri, og indtægterne går ubeskåret til Hjerteforeningens livsvigtige arbejde. Hertil har hver af de 10 campingpladser doneret en gratis overnatning til 2 voksne og 2 børn. Udover de 10 flotte hovedgevinster, vil der være mange flotte lotteripræmier. Ønsket af både campingpladserne og Hjerteforeningen er – en dag, hvor alle kan være med, og hvor hele familien kan deltage i en fælles oplevelse!

Den nye Vesthimmerlandske Hjertesti vil få start og mål i Urhehøje Plantage. Med flotte ’hjerteskilte’ bliver man guidet langs de ca. 3 km gennem skoven.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: