Udviklingshæmmede fandt deres indre spejder frem

HVALPSUND: Botilbuddet Lounsgaarden for udviklingshæmmede unge over 18 år, havde i sidste uge inviteret deres kammerater fra lignende botilbud i Nordjylland til det årlige træf ”Tour De Louns” på Louns Halvøen, som fandt sted for 16. gang.

På orienteringsløbets poster blev man bl.a. stillet på den opgave at starte et bål med skovens redskaber, ti tændstikker og et stk. papir.

Intet lejrliv uden telt, så det skulle naturligvis også rejses, ligesom der skulle etableres et toilet

Temaet for træffet var denne gang lejrliv – find din indre spejder frem.    

For de 160 deltagere startede træffet traditionen tro med kaffe og morgenbasser, der naturligvis med udgangspunkt i træffets tema blev indtaget i det fri.

Efter at alle var blevet ”tanket op” med energi til dagens udfordringer, blev deltagerne inddelt i hold og sendt ud på et 3,5 km langt orienteringsløb i området omkring Lounsgaarden.

Undervejs var der 9 poster med aktiviteter og opgaver som skulle løses. Alle med relation til lejrliv, og således skulle der pustes luftmadrasser op på tid, starte et bål, gætte blomster, rejse et telt, binde knob, pakke en rygsæk og endelig lave en sang til lejrbålet.     

Alle klarede sig naturligvis igennem opgaverne med gode råd og hjælp fra hinanden.  Da de fleste kender hinanden i forvejen fra de foregående års træf i Louns blev det også til glædelige gensyn og en dag man havde set frem til. 

Da alle havde været spejdere i nogle timer sluttede dagen af med fællesspisning og en fest i Hvalpsund Hallen. Efter maden var der diskotek med lysshow og masser af god musik.

I løbet af aftenen blev det også afsløret hvilket hold som havde vundet orienteringsløbet og som blev belønnet med en præmie.  Til gengæld havde alle havde vundet den ultimative præmie, nemlig at finde deres egen indre spejder frem.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: