Tv gave til palliativ afdeling

FARSØ: Nu hvor Palliativ afdeling efter fem uger er tilbage på Farsø Sygehus, kan patienterne glæde sig over nye fjernsyn.

Fem af de seks enestuer er nemlig blevet udstyret med nye smart-tv der lever op til de modtagerkrav, der gør at patienterne kan brug af deres egne tv-pakker hjemmefra. 

De fem smart-tv har afdelingen modtaget af Lions Club Farsø.  

Fra Peter Møller, Lions Club Farsø lyder det:

– Når vi i Lions Club Farsø donerer 5 apparater til Palliativ afdeling i Farsø er det naturligvis fordi man fra ledelsens side har udtrykt ønske om at der var tv på alle stuerne, så de medborgere der på deres sidste del af livet også har mulighed for at følge med i hvad der foregår i verden eller blive underholdt. 

Det ligger Lions meget på sinde at hjælpe hvor der er behov.  Da vi hørte fra ledelsen at der var et ønske om tv, men at der ikke i deres budgetter var mulighed for at anskaffe og montere disse tv, var det en oplagt sag for Lions Club Farsø.  Vi håber fjernsynene kan give patienterne lidt adspredelse og underholdning, og forhåbentlig følelsen af, at stue med eget tv er mere et hjem for dem.  

De fem 43’ smart-tv erstatter tidligere fladskærms-tv der kun har kunnet modtage DR. Da DR netop nu ændrer sit modtagersignal er de gamle tv fra 2011 ubrugelige.  

Med smart-tv kan de fleste indlagte på Palliativ afdeling gøre brug af deres egen digitale tv-pakke eller købe sig til streaming-tjenester.   

Afdelingschef Troels Bjørn er meget glad for gaven. Det har været et stort ønske og en vigtigt del for patienterne, hvis ophold med medicinering og smertelindring kalder på underholdning.

De fleste patienter er indlagt på Palliativ afdeling i en uges tid, inden de efter lindrende behandling sendes hjem igen eller for nogens vedkommende dør.  

-Vi gør alt for at patienter og deres pårørende føler sig hjemme og godt tilpas mens de her.
Derfor er vi også ekstra stolte over at vi modtag Patienternes Pris 2019, siger Troels Bjørn.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: