Troels Laursen har for 5. gang skrevet historien til Gundestrupspillet

VESTHIMMERLAND: Årets Gundestrupspil med titlen ”Munken og Bagerjomfruen” foregår både i Vitskøl og i Aars. Og begge steder handler det om begyndelsen af det hele.

Begyndelsen af klosteret ude ved fjorden og tæt på søen og om de første munke der grundlagde dette sted til ”Livets Skole”, senere bare Vitskøl. En ung pige forsvinder og uro opstår blandt munkene, især den unge Johannes og hans abbed Petrus.

Cirka tusind år senere er Aars ved at blive til, for 151 år siden – nå ja jubilæet med de 150 sidste år røg jo i et hul med Corona – men sladderen går stadig i byen og også her er det kvinderne der fører an. Ikke blot i bysladderen, men også i at der overhovedet er blevet en by, som i dag huser kommunens borgmesterkontor og flere virksomheder. Enkekonen og alenemoren Petrea får gang i nærrigslivet og får gang i udviklingen, som en sand iværksætterinde. Meget af det hele er sandfærdigt og historisk, og resten, det meste er det pure opspind. Men forhåbentlig både genkendeligt og underholdende.

Ordene til skuespillet er skrevet af Troels Laursen, Gl. Ullits, der for femte gang er ophavsmand til historien, mens Martin Schwab er instruktør og iscenesætter.

En stor flok mennesker i alle aldre både på og bag scenen har knoklet hen over sommeren med det hele, så Rævemosen atter engang kan byde udenfor til aftener med drama og underholdning. Der er premiere den 13. august og der spilles en uge frem.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: