Trivsel giver glade børn

FARSØ: Hvad er baggrunden for at et barn mistrives og måske begynder at mobbe og finde stimulans i misbrug som en reaktion?.

Martin Spang Olsen vil i forbindelse med Farsø skoles trivselsdage fortælle om, hvordan en stressfuld hverdag for børn og voksne kan vendes til at være en gave.

Det har Danmarks sidste renæssance-mand, Martin Spang Olsen, måske bedre kendt som stuntmand, forfatter og filminstruktør sit bud på. Årsagen er en dagligdag i stress og jag, hvor børn og forældre ikke kommer hinanden rigtig ved og ikke har tid til hinanden.

Heldigvis har Martin Spang Olsen sit bud på hvordan stress i stedet kan blive en gave, og det vil han fortælle om på Farsø skole den 3. marts.

Her er han blevet inviteret Trivselsambassadørerne på Farsø skole i forbindelse med skolens to trivselsdage, der ud over elever og lærere også involverer forældrene.

Og det er især forældrene, som Martin Spang Olsen vil henvende sig til med sit foredrag. Han vil fortælle hvordan stress – børn og forældre imellem, kan forvandles til en fremadrettet konstruktiv energi.      

I bund og grund handler det om barnets trivsel som forudsætning for livskvalitet og læring. Og det handler først og fremmest om, at vi skal behandle hinanden ordentligt og tage hensyn til hinanden. Her er det vigtigt, at forældrene er rollemodeller for deres børn, lyder det i oplægget fra trivselsambassadørerne for foredragsaftenen.

Men det er også vigtigt at eleverne – barn og barn imellem kommer hinanden ved på en god og givtig måde. Det sker på trivselsdagen dagen efter, hvor alle Farsø skoles elever mødes i Dronning Ingrid Hallerne.

Den bedste måde at komme hinanden ved på er at få en oplevelse ud over det sædvanlige. I dette tilfælde en dag med fysisk og social velvære, der kan motivere til samarbejde, trivsel og respekt for sine kammerater. I samarbejde med skolens lærere har trivselsambassadørerne arrangeret en oplevelsesrig dag der bl.a. byder på zumba, hip-hop og line dance, der gerne skulle ryste eleverne sammen på en ny og god måde.

For at et sådan projekt kan stables på benene, ligger der stærke solide økonomiske kræfter bag. Den lokale dame- og herreafdeling fra Lions Club i Farsø har gjort det muligt. Ved hjælp af deres store arbejdsindsats med indsamling af midler ved bl.a. salg af tulipaner for kampen mod misbrug, gives forældre, lærere og elever i Farsø og omegn mulighed for at skabe bedre forståelse og forhåbentlig nogle værktøjer til forbedret trivsel.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: